Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barca, antrenor nou la insistenţele lui Leo Messi. Motivele unei reveniri care entuziasmează fanii catalani

Barca, antrenor nou la insistenţele lui Leo Messi. Motivele unei reveniri care entuziasmează fanii catalanigalerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Surprinzător, Xavi Hernandez ar fi acceptat oferta de a prelua FC Barcelona ca antrenor, la scurt timp după ce refuzase să preia echipa de la Ernesto Valverde. Legenda catalană va deveni viitorul antrenor al Barcei, anunţă un fost jucător al echipei.

José Manuel Flores Moreno sau Chico Flores aşa cum îl ştiu spaniolii a jucat în 2008 pentru Barcelona B. Ba chiar s-a antrenat de câteva ori alături de Messi, Ronaldinho, Eto'o, Deco, Iniesta, Xavi sau Puyol.

Fundaşul central care şi-a împărţit cariera între Cádiz, Portuense, FC Barcelona B, Almería, Genoa, Mallorca, Swansea, Lekhwiya, Granada sau Rubin Kazan este în relaţii foarte bune cu Xavi, legenda Barcelonei. Cei doi s-au apropiat după experienţa comună din zona Golfului, iar declaraţiile sale recente provoacă forfotă în rândul fanilor catalani: ”Xavi va fi noul antrenor al Barcelonei! Noi, în Qatar, am fost la echipele cele mai puternice ale campionatului. A fost o rivalitate între noi, pentru că mereu ne-am luptat pentru titlu. Dar am rămas prieteni, chiar foarte buni. Mă simt mândru de asta. Este un om extraordinar şi va avea un viiitor mare în fotbal şi ca antrenor. Sunt convins că el va fi noul antrenor al Barcelonei” a mărturisit Chico Flores.

Messi a insistat pentru revenirea lui Xavi ca antrenor. Barcelona îi face un contract fabulos

Declaraţiile lui Chico Flores vin să întărească informaţiile din ultima vreme. Presa din apropierea clubului susţine că pe Quique Setien îl va salva doar eventuala câştigare a Ligii Campionilor, situaţie în care angajamentul său se prelungeşte automat.

Presa catalană scrie însă că Setien este convins şi el că nu va mai rămâne pe Camp Nou, mai ales după ce incidentele provocate de secundul său, au întors vestiarul împotriva staff-ului.

Un vestiar care a făcut se pare front comun pentru venirea lui Xavi Hernandez, deşi conducerea catalană avea şi alte nume de antrenori pregătite. Printre ele, Ronald Koeman, Thierry Henry sau Erik ten Haag. Xavi este însă alesul lui  Messi, Pique, Suarez sau Jordi Alba, un amănunt decisiv în viziunea clubului. Un post de televiziune catalan anunţa săptămâna trecută că Xavi poate ajunge ca antrenor pe Camp Nou, fără ca Barcelona să plătească bani pentru el, aşa cum se vehicula iniţial, pentru a-l ”elibera” din zona Golfului.

În schimb, catalanii îi pregătesc un contract de 45 de milioane de euro, adică de 15 milioane de euro pe an. Este o sumă uriaşă pentru un tehnician care nu are un background important în această meserie.

”Nu mă ascund, nu am nicio problemă să vin. Barcelona e casa mea!”

Într-un interviu acordat presei spaniole, legendarul fost jucător al Barcelonei explica: ”Eu nu am nicio problemă să mă întorc. Nu mă ascund, nu fug. Barcelona este casa mea. Mi-ar plăcea să lucrez alături de oameni în care am încredere, cu care am legat relaţii de prietenie şi loialitate. Nu vreau să fie nimeni toxic în preajma vestiarului meu”

Catalanii cred că această declaraţie are o istorie în spate. Xavi şi-a condiţionat revenirea în club de o reorganizare a instituţiei. Iar condiţiile sale au fost deja acceptate de conducerea clubului, scrie El Espanol. Printre ele se numără, recuperarea lui Joan Vila, un personaj important în descoperirea sa şi un fost membru al administraţiei catalane, aducerea lui Jordi Cruyff în staff-ul său (actualmente, Cruyff Jr antrenează naţionala Ecuadorului, o adevărată revoluţie internă la nivelul echipei medicale (actualul şef al staff-ului medical ar fi urmat să fie îndepărtat) şi includerea lui Oscar Hernandez (fratele său) în staff-ul pe care urma să-l coordoneze. De asemenea, Xavi ar fi solicitat prelungirea contractului lui Leo Messi şi mărirea salariului legendei de pe Camp Nou. 

Xavi Hernandez antrenează la Al Sadd din iulie 2019, după ce a jucat pentru clubul qatarez în ultimii patru ani ai carierei sale de fotbalist. "Da, am primit ofertă de la Barcelona, în prezenţa lui Abidal şi Oscar Grau, însă nu am accpetat. În special pentru că este mult prea devreme pentru mine să antreneze Barcelona. Însă, să nu se îndoiască cineva, visul rămâne să antrenez Barcelona într-o zi" îşi justifica el refuzul în urmă cu câteva luni. Acum, pare pregătit să spună da provocării vieţii sale. Catalanii cred că anunţul revenirii lui Xavi se va face imediat după ultimul meci din acest sezon restant. Totodată, apropiaţii clubului cred ca Bartomeu ar forţa revenirea fostului mare jucător pentru a calma spiritele şi a-şi atrage din nou fanii de partea sa. „Le-am spus că eu mă văd într-un proiect pornit de la zero, în care toate deciziile să-mi aparţină mie” mărturisea el pentru La Vanguardia. Exact asta i se pregăteşte, iar Barca e gata să intre într-o nouă eră. Sau continuarea unei ere care a fascinat fotbalul: revenirea la ADN-ul pur al Barcelonei, continuarea logică a moştenirii lăsate de Cruyff şi Guardiola.

Xavi, o adevărată instituţie pentru Barcelona

  • - 767 de meciuri are Xavi ca jucător pentru Barcelona
  • - 85 de goluri a marcat el ca jucător
  • - 8 titluri de campion al Spaniei a câştigat din teren Xavi
  • - 3 Cupe ale Regelui a cucerit cu FC Barcelona
  • - 6 Supercupe ale Spaniei are în palmares
  • - 4 UEFA Champions League a câştigat în tricoul Barcei
  • - 25 de trofee importante are ca jucător al catalanilor

 Galerie foto

Afla mai multe despre: xavi hernandezbarcelona 

viewscnt
Articole similare