Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Barcelona, anchetată de UEFA în ”cazul Negreira”. Catalanii riscă să fie excluşi din competiţiile europene

Barcelona, anchetată de UEFA în ”cazul Negreira”. Catalanii riscă să fie excluşi din competiţiile europene

Fotbal

Comentarii

UEFA consideră că sunt suficiente argumente pentru a deschide o anchetă în cazul Barcelonei, pe ”subiectul Negreira”.

UEFA a decis că există detalii care să indice o eventuală încălcare a regulamentului. Prin urmare, a fost deschis un dosar pentru efectuarea unei anchete în ”Dosarul Negreira”.

Barcelona riscă excluderea din competiţiile europene

În conformitate cu Articolul 31.4., Inspectorii de Etică şi Disciplină ai UEFA urmează să deschidă o investigaţie în care să verifice dacă este vorba, sau nu, de o încălcare regulamentară.

  • UEFA s-a alăturat anchetei desfăşurate în Spania la toate nivelurile, după ce a strâns suficient date despre caz. În acelaşi timp, forul este decis să aplice sancţiuni dacă va fi cazul.

Barcelona este anchetată în cazul fostului şef al Comisiei Tehnice a Arbitrilor, Enriquez Negreira, cel care a primit aproximativ 7 milioane de euro din partea clubului ”blaugrana”, în perioada 2001-2018.

Banii ar fi fost viraţi în conturile lui Negreira în schimbul unor ”rapoarte tehnice legate de arbitraj”. În apărarea clubului, preşedintele Joan Laporta a declarat că Barcelona nu a ”cumpărat” niciodată arbitrii.

  • Catalanii sunt cercetaţi pentru ”corupţie”, ”abuz de încredere” şi ”fals în înscrisuri comerciale”.

Presa din Spania susţine că, dacă va fi găsită vinovată de către UEFA, Barcelona ar putea fi exclusă din toate competiţiile europene, aflate sub egida UEFA.

Dacă UEFA concluzionează că un club a fost implicat direct sau indirect în activităţi menite să influenţeze sau să aranjeze rezultatul unui meci la nivel naţional sau internaţional, va declara acel club neeligibil pentru participarea în competiţie”, se specifică în Articolul 50.3 din Statutul UEFA.

Afla mai multe despre: barcelonanegreirauefa 

viewscnt
Articole similare