Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Baschet masculin | România, a patra înfrângere din precalificările Campionatului European din 2025

Baschet masculin | România, a patra înfrângere din precalificările Campionatului European din 2025

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă joi, la Piteşti, de reprezentativa Bulgariei, scor 62-61 (31-25), în penultimul meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025. Cu această ocazie a fost inaugurată noua sală din oraş, Piteşti Arena.

Principalii marcatori tricolori au fost Torok 12 puncte, Nicolescu 10, iar de la Bulgaria s-a remarcat Ivanov 14.

În cealaltă partidă a etapei, Cipru - Portugalia, scor 66-75.

În primele partide din grupa F, România a pierdut cu Portugalia, cu 59-75 şi 62-92, şi cu Bulgaria, cu 72-84, iar apoi a învins Cipru, cu 69-65. După cinci etape, România are 6 puncte în clasament (locul 3), însă nu mai are vreo şansă de a câştiga grupa. Portugalia conduce grupa, cu 10 puncte, urmată de Bulgaria 9, iar pe ultimul loc se află Cipru, cu 5 puncte.

Ultima confruntare va avea loc în 26 februarie, cu Cipru, tot la Piteşti.

Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

În faza secundă participă 12 echipe, împărţite în trei grupe, iar în calificările CE2025 va ajunge doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur-retur.

Totodată, FIBA a mai anunţat că echipele care nu vor câştiga una din cele trei grupe, vor avea o ultimă şansă de calificare în faza următoare, urmând să se alăture echipelor rămase din prima faza a precalificărilor. Acestea vor juca într-un al treilea tur de precalificări, pentru a obţine ultima şansă de a continua cursa spre FIBA Eurobasket 2025.

Afla mai multe despre: românia baschet 

viewscnt
Articole similare