Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Baschet masculin: România - Portugalia, scor 59-75, în precalificările Campionatului European din 2025

Baschet masculin: România - Portugalia, scor 59-75, în precalificările Campionatului European din 2025

Baschet

Comentarii

Naţionala de baschet masculin a României a fost învinsă, joi, la Ploieşti, de reprezentativa Portugaliei, scor 75-59 (42-30), în primul meci din grupa F, care contează pentru faza a doua a precalificărilor Campionatului European din 2025.

Principalii marcatori tricolori au fost Richard şi Olah, câte 13 puncte, iar pentru oaspeţi s-a remarcat Queta 20.

În cealaltă partidă din prima etapă a grupei F, tot joi, Bulgaria-Cipru, scor 88-55.

În urmărul meci, România va juca în deplasare, cu Bulgaria, duminică, după care partidele vor continua în noiembrie 2022 şi februarie 2023.

Tricolorii s-au calificat în faza secundă a precalificărilor în competiţie după ce au câştigat grupa B din prima fază, în care au fost angrenate 10 echipe naţionale.

În faza secundă participă 12 echipe, împărţite în trei grupe, iar în calificările CE2025 se va califica doar prima clasată din fiecare, după meciurile tur-retur.

Totodată, FIBA a mai anunţat că echipele care nu vor câştiga una din cele trei grupe, vor avea o ultimă şansă de calificare în faza următoare, urmând să se alăture echipelor rămase din prima faza a precalificărilor. Acestea vor juca într-un al treilea tur de precalificări, pentru a obţine ultima şansă de a continua cursa spre FIBA Eurobasket 2025.

Afla mai multe despre: naţională româniei 

viewscnt
Articole similare