Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bătălia decisivă din Super Rally 2022 se dă sâmbătă la Craiova

Bătălia decisivă din Super Rally 2022 se dă sâmbătă la Craiova
Comentarii

Titlul de campion naţional absolut la Super Rally se poate decide pentru al doilea an consecutiv în Oltenia dacă Jerome France se va impune sâmbătă pe circuitul stradal amenajat în centrul municipiului Craiova.

France are trei victorii din tot atâtea posibile în actuala stagiune şi un succes pe străzile din Bănie i-ar asigura al doilea titlu din carieră. Cu 75 de puncte acumulate, pilotul de la Real Racing are cu 24 mai mult decât Mihai Leu şi cu 27 în faţa lui Costel Căşuneanu.

În 2021, la Craiova, France l-a învins pe Leu la o diferenţă de mai puţin de 1,5 secunde. De data aceasta, ambii vor concura la bordul unor modele diferite. Francezul va veni cu un Nova Proto, iar Leu va pilota un prototip Radical SR8. În lupta pentru marele trofeu de la Craiova se alătură şi Căşuneanu, absent anul trecut, dar învingător la ediţia din 2019.

„E o bucurie să revin la Craiova, este oraşul unde a început proiectul super rally. Mi-aş dori să obţin o victorie anul acesta, dar la fel ca la ediţiile precedente, lupta pentru locul 1 se va da la secunde, iar concurenţa este din ce în ce mai mare. Jerome e favorit, dar oricine poate câştiga. De fiecare dată, diferenţa a fost infimă şi de aceea e frumos motorsportul”, a declarat Mihai Leu, care are o dublă calitate la Craiova, fiind şi promotor al etapei.

Un total de 23 de piloţi au fost acceptaţi pe lista de start la cea de-a patra etapă din Campionatul Naţional de Super Rally 2022 powered by Superbet. De asemenea, 8 echipe se vor duela pentru prima poziţie în clasamentul dedicat şi unde, în acest moment, lideri sunt cei de la Real Racing, Jerome France şi belgianul Didier Balcaen (Formula Renault).

Traseul, amenajat în centrul oraşului, va avea o lungime de 1,5 kilometri, iar o tură completă presupune parcurgerea acestuia de trei ori. Publicul prezent va putea admira modele precum Audi R8, Formula Renault, Funyo SP05, Norma M20F, Speed Car GT sau Subaru Impreza STi.

Vineri seară, de la ora 19:30, în faţa Prefecturii din Craiova, va avea loc startul festiv, unde piloţii îşi vor prezenta maşinile de concurs, dar vor interacţiona şi cu fanii, urmând că sâmbătă dimineaţă, începând cu ora 09:30 să aibă loc primele manşe. Concursul final se va desfăşura de la ora 14:00.

Afla mai multe despre: super rallycraiovaetaparaliu 

viewscnt
Articole similare