You are here:

Bayern Munchen are antrenor: "E doar o chestiune de timp". Pep Guardiola s-a implicat pentru a-l aduce pe înlocuitorul lui Tuchel

Bayern Munchen are antrenor: "E doar o chestiune de timp". Pep Guardiola s-a implicat pentru a-l aduce pe înlocuitorul lui Tuchel

Bayern Munchen

Comentarii

Sosirea lui Vincent Kompany ca antrenor al echipei Bayern Munchen "nu mai este decât o chestiune de timp", a afirmat Karl-Heinz Rummenigge, membru al consiliului de supraveghere al clubului german, într-un interviu acordat postului Sky Italia.

Acum ai nelimitat minute şi SMS, de la 3€/lună, abonament la portare. Oferta, la Orange

"Directorul nostru l-a ales pe Kompany, nu este încă oficial, dar mai rămân doar câteva detalii de reglat", a explicat Rummenigge într-un interviu acordat postului Sky Italia.

Contactul între cele două părţi, a precizat Rummenigge, a fost facilitat de Pep Guardiola. Antrenorul lui Manchester City, care a antrenat-o pe Bayern (2013-2016), îl cunoaşte bine pe Kompany, care a fost căpitanul ''cetăţenilor'' din 2013 până în 2019.

"El ne-a dat o mare mână de ajutor. El l-a avut căpitan la City şi l-a urmărit şi la Burnley", a precizat Rummenigge.

Conform presei germane, un acord de principiu a fost găsit între Kompany şi Bayern, precum şi cu conducerea lui Burnley, cu care antrenorul belgian are contract până în vara lui 2028.

Vincent Kompany, antrenorul echipei engleze de fotbal Burnley, care a retrogradat din Premier League, este aproape de a prelua banca tehnică a lui Bayern Munchen, unde îl va înlocui pe Thomas Tuchel.

Bayern a anunţat încă din februarie că se va despărţi de Thomas Tuchel la finalul acestui sezon în care clubul bavarez nu a câştigat niciun trofeu, o premieră după după anul 2012.

Rând pe rând, Xabi Alonso (Bayer Leverkusen), Julian Nagelsmann (selecţionerul Germaniei) şi Ralf Rangnick (selecţionerul Austriei) au respins ofertele lui Bayern.

A existat şi varianta continuării cu Tuchel, după parcursul bun din Liga Campionilor, unde echipa a fost eliminată în semifinale de Real Madrid, dar în final nu s-a ajuns la un nou acord.

Kompany a jucat în Bundesliga la Hamburger SV (2006-2008), înainte de a se consacra la Manchester City (2008-2019), iar ca antrenor a debutat la Anderlecht în 2019, într-un sezon în care a fost antrenor-jucător.

În vara lui 2022, Kompany a preluat-o pe Burnley, alături de care a câştigat titlul în Championship în primăvara lui 2023, dar în sezonul următor echipa s-a clasat pe locul 19 şi va juca în stagiunea 2024-2025 în liga secundă engleză.

Acum ai 50% pentru 24 luni reducere la abonamente la trecerea de pe PrePay. Oferta, la Orange

Afla mai multe despre: bayern 

viewscnt
Articole similare

Au mai rămas

Vezi trailerul