Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Belarus ar putea fi exclusă din calificările pentru EURO 2024! Parlamentul European pune presiune pe UEFA

Belarus ar putea fi exclusă din calificările pentru EURO 2024! Parlamentul European pune presiune pe UEFA

Echipa națională

Comentarii

UEFA va examina o posibilă excludere a Belarusului din competiţiile organizate de ea, mai ales din preliminariile EURO 2024, la viitorul comitet executiv al forului fotbalistic european, pe 4 aprilie, a afirmat, vineri, televiziunea publică germană ARD.

Se îngroaşă gluma pentru Belarus! UEFA, obligată să ia atitudine

Ministrul german de Interne, Nancy Faeser, şi-a exprimat încă din septembrie 2022 dorinţa de a vedea Belarusul exclus de UEFA, în condiţiile în care Germania va organiza Campionatul European de anul viitor (14 iunie - 14 iulie), pentru care calificările au început în aceste zile.

Aproximativ 100 de europarlamentari de toate orientările politice au cerut UEFA la mijlocul lunii martie să excludă Belarusul din cauza legăturilor sale cu Rusia şi a situaţiei drepturilor omului din ţară. 

"UEFA are de multă vreme intenţia să discute despre situaţia Belarusului la următoarea reuniune a comitetului nostru executiv. UEFA observă evoluţiile îngrijorătoare pe care le menţionaţi în scrisoarea dumneavoastră", a explicat preşedintele UEFA, slovenul Aleksander Ceferin, într-o scrisoare datată vineri, trimisă celor 100 de deputaţi ai Parlamentului European, scrisoare de care ARD a avut cunoştinţă, anunţă agepres.ro.

Potrivit ARD, va fi discutată problema excluderii Belarusului din competiţiile organizate de UEFA.

  • Naţionala Belarusului, considerată gazdă, va întâlni, sâmbătă, Elveţia, la Novi Sad (Serbia), în primul său meci din preliminarii.

După invadarea Ucrainei de către Rusia pe 24 februarie 2022, Rusia a fost exclusă din competiţiile organizate de UEFA, spre deosebire de Belarus.

Afla mai multe despre: belarusceferinparlamentul europeanuefa 

viewscnt
Articole similare