Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Benzema a câştigat Balonul de Aur. Care sunt jucătorii care l-ar putea detrona în 2023?

Benzema a câştigat Balonul de Aur. Care sunt jucătorii care l-ar putea detrona în 2023?

Pariuri sportive

Comentarii

La vârsta de 34 de ani, atacantul francez al lui Real Madrid a câştigat pentru prima oară în carieră Balonul de Aur.

Rezultatul nu a fost surprinzător pentru că Benzema a avut un sezon excepţional în care a câştigat trofee importante, totul culminând cu succesul din UEFA Champions League unde în rânduri repetate a readus Realul la viaţă aproape de unul singur.

Câştigarea Balonului de Aur poate însemna finalul erei în care Messi şi Ronaldo au dominat aproape neîntrerupt competiţia pentru cel mai prestigios trofeu individual din fotbal, dar poate mai mai presus de atât, este o poveste despre perseverenţă.

„A fost o perioadă dificilă în care nu am fost în echipa Franţei, dar nu am încetat niciodată să lucrez din greu şi nu am renunţat”, a spus Benzema pe scenă după înmânarea trofeului.

"Sunt foarte mândru de călătoria mea aici. Nu a fost uşor, a fost dificil. Să fiu aici pentru prima dată, sunt fericit, mulţumit de munca mea şi vreau să continui”, a continuat francezul.

Fără îndoială, Benzema ar putea fi un concurent serios şi pentru Balonul de Aur din acest sezon, dar atacantul Realului nu a avut un început de sezon prea fericit din cauza unei accidentări.
Jurnaliştii de la Goal.com au actualizat deja clasamentul favoriţilor pentru câştigarea Ballon d’Or 2023, iar în acest moment, Benzema este doar pe locul 8.

Să vedem cine sunt principalii candidaţi pe care specialiştii îi văd înaintea atacantului francez în acest moment. Am cerut şi reacţia celor de la Pariurisport.com, site specializat în evaluarea caselor de pariuri online, ca să avem atât perspectiva jurnaliştilor cât şi cea a bookmakerilor:

7. Kevin De Bruyne (Manchester City/Belgia)

- Ranking Balonul de Aur 2022: locul 3

PS: Kevin De Bruyne evolueză în probabil cea mai în formă echipă a momentului şi are acum un atacant de valoare care să-i fructifice pasele senzaţionale. Mulţi îl consideră pe De Bruyne cel mai bun mijlocaş şi pasator din lume, iar dacă Manchester City câştigă UEFA Champions League şi/sau Premier League - sunt cotaţi la ambele cu şanse foarte bune, puţini se vor putea compara cu mijlocaşul belgian. Îl vedem mai sus de atât în clasamentul final.

6. Vinicius Junior (Real Madrid/Brazilia)

- Ranking Balonul de Aur 2022: locul 8

PS: Neymar a declarat că Vinicius Jr. ar fi trebuit să fie în top 3 la Balonul de Aur de anul acesta, poate că a avut dreptate. Problema pentru Vinicius Jr. este că probabil ar fi nevoit să câştige din nou Liga Campionilor ca să se claseze mai sus decât ar face-o Neymar în eventualitatea unui succes al Braziliei la Cupa Mondială. Clasarea e precisă momentan.

5. Robert Lewandowski (Barcelona/Polonia)

- Ranking Balonul de Aur 2022: locul 4

PS: Cred că acest loc este optimist pentru Lewandowski în 2023, în condiţiile în care Barcelona nu a ieşit din grupă în Champions League. Polonia nu pare suficient de puternică pentru a detrona marile puteri la Cupa Mondială, deci ne aşteptăm la o clasare mai slabă pentru atacantul polonez.

4. Erling Haaland (Manchester City/Norvegia)

- Ranking Balonul de Aur 2022: locul 10

PS: Probabil cel mai în formă atacant al momentului, Erling Haaland a demonstrat că este o adevărată forţă a naturii, probabil de aceea este clasat atât de sus de Goal.com chiar dacă Norvegia nu participă la mondiale. Estimarea este corectă.

3. Kylian Mbappe (Paris Saint-Germain/Franţa)

- Ranking Balonul de Aur 2022: locul 6

PS: Superstarul francez pare să fie ţinut în loc doar de propriul ego, pentru că este probabil cel mai talentat tânăr jucător din lume. Sunt prea multe probleme cu Mbappe în centrul atenţiei atât la nivel de club cât şi la echipa naţională momentan, aşa că este probabil locul pottrivit pentru atacantul lui PSG.

2. Neymar (Paris Saint-Germain/Brazilia)

- Ranking Balonul de Aur 2022: în afara top 30

PS: Neymar a început sezonul în forţă într-o formă foarte bună atât cu PSG cât şi cu Brazilia. Seleção este cotată cu şansele cele mai bune la câştigarea Cupei Mondiale, iar dacă brazilienii vor avea succes, Neymar va fi cu siguranţă protagonist pentru că echipa este construită în jurul lui. Este probabil cel mai imprevizibil jucător de pe această listă pentru că se accidentează des, dar suntem de acord cu această clasare.

1. Lionel Messi (Paris Saint-Germain/Argentina)

- Ranking Balonul de Aur 2022: în afara top 30

PS: Un clasament destul de riscat cu un top 3 format din atacul lui PSG, echipă care nu este favorită la câştigarea UEFA Champions League şi evolueză într-un campionat considerat mai dezechilibrat şi mai uşor decât Premier League, La Liga, sau chiar Serie A. Pentru Messi acest turneu va fi ultimul alături de echipa naţională, deci poate vom avea parte de un ultim moment de magie la nivel internaţional din partea argentinianului. Cu toate acestea, estimarea este foarte ambiţioasă pentru că fără Cupa Mondială sau măcar Liga Campionilor - competiţii în care echipele sale nu sunt favorite, nu-l vedem pe Messi să câştige un nou Balon de Aur.

Afla mai multe despre: balonul de aur 

viewscnt
Articole similare