Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bernadette Szocs, în luptă cu recordurile! "E foarte frumos să joci acasă în ţara ta". Ce au spus medaliaţii de la Campionatul Naţional de tenis de masă

Bernadette Szocs, în luptă cu recordurile! "E foarte frumos să joci acasă în ţara ta". Ce au spus medaliaţii de la Campionatul Naţional de tenis de masă

Sporturi

Comentarii

Clasată pe locul 9 în lume, Bernadette Szocs a cucerit al şaselea titlu consecutiv naţional la simplu.

Desfăşurate la Bucureşti, Campionatele Naţionale de tenis de masă pentru seniori s-au încheiat, în probele de simplu, cu victoriile favoriţilor: Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu. Dacă Bernie a ajuns la al şaselea titlu individual consecutiv, pentru Ovidiu, aurul cucerit vineri a fost al nouălea din carieră la Campionatele Naţionale.

Clasată pe locul 9 în lume şi participantă la toate marile turnee din lume, Bernadette Szocs vine de fiecare dată cu bucurie la întrecerile Campionatului Naţional.

„E o plăcere să vin aici, şi sunt mândră să reprezint CSA Steaua. E foarte frumos să joci acasă în ţara ta, pentru că au venit foarte mulţi să mă susţină. E un sentiment aparte de fiecare dată”, a declarat Bernadette Szocs, campioană naţională, pentru Sportsnet.ro

Ea are o ambiţie ascunsă: să stabilească un nou record al titlurilor individuale consecutive. Deocamdată, a ajuns la 6.

„De când am început acest Campionat Naţional mi-am propus să câştig proba de simplu, pentru că vreau să fac un record să câştig de mai multe ori una după alta. Am câştigat de 6 ori la rând, îmi doresc să câştig câţi ani pot duce” – Bernadette Szocs, campioană naţională.

Pentru Bernie, rezultatele din ultimii ani şi mai ales faptul că este pe locul 9 în clasamentul mondial au făcut-o să se poată lupta de la egal la egal cu jucătoarele din Asia.

„Nu-mi mai este frică, pentru că am demonstrat de câteva ori că sunt aproape de ele, mai ales că le-am şi învins, mai ales pe campioana olimpică de două ori la rând. Aşa că sunt foarte pozitivă de fiecare dată când sunt la masă cu ele, dau totul din mine şi îmi place sentimentul ăla când simt că şi lor le este teamă de mine” – Bernadette Szocs, campioană naţională.

Ovidiu Ionescu a cucerit al nouălea titlu individual

Ovidiu Ionescu a fost din nou în formă şi şi-a trecut în cont al nouălea titlu individual din carieră!

„E o mare bucurie să-mi apăr titlul câştigat aici anul trecut şi să-l câştig pe cel de-al nouălea la individual. Nivelul de la acest Campionat Naţional a fost foarte ridicat. Mă bucur mult că am reuşit să câştig din nou. A fost o atmosferă foarte frumoasă” – Ovidiu Ionescu, campion naţional.

Ovidiu a jucat prima dată la Naţionalele de seniori în 2008, pe când avea 18 ani! De atunci, a pierdut şirul medaliilor cucerite în toate probele.

„Prima dată am participat în 2008, deci acum 16 ani. La 18 ani am debutat în lotul naţional de seniori. E al nouălea titlu la individual, e posibil să am vreo 30 de medalii, dar nu mai ştiu exact, recunosc” – Ovidiu Ionescu, campion naţional.

Pentru Ovidiu, care e stabilit în Germania, Campionatele Naţionale reprezintă şi prilejul ideal de a veni în ţară şi de a petrece puţin timp cu părinţii.

„Vin în ţară de 3-4 ori când avem cantonamente, poate de 4-5 ori pe an ajung în ţară. Acum au durat Naţionalele 5 zile deci a fost un moment şi mai bun pentru părinţii mei să petrecem timp împreună” – Ovidiu Ionescu, campion naţional.

Larisa Iordache şi-a încurajat logodnicul campion din tribună

Fraţii Iulian şi Cristian Chiriţă şi-au apărat titlul de dublu cucerit anul trecut. Au făcut-o sub ochii iubitei lui Cristi, fosta gimnastă Larisa Iordache.

„Larisa e persoana care mă linisteşte, iar în momentele grele ea e cea care pune stop nervilor mei. Şi la dublu la fel, ea a fost omul de bază care ne-a calmat şi-i mulţumesc” – Cristian Chiriţă, campion naţional dublu masculin.

Cu şase ani mai mic decât fratele său, Iulian recunoaşte că la început nici nu l-a crezut pe Cristi când i-a spus că se vede cu Larisa Iordache.

„Am avut mari emoţii, prima oară nici nu am crezut, sincer, că vorbeşte cu ea. E o persoană foarte mişto şi foarte de treabă, ne susţine în tot ce facem şi chiar îi mulţumim şi sunt fericit să o cunosc” – Iulian Chiriţă, campion naţional dublu masculin.

Cei doi fraţi fac echipă de anul trecut şi au ajuns să joace împreună mai mult din golumă. Ei spun că nu există şef în echipa lor, chiar dacă e o diferenţă de şase ani între ei.

„Anul trecut, când am decis amândoi să jucăm la Campionatul Naţional, am jucat două meciuri la antrenament şi am pierdut de două ori cu 3-0. Dar am zis hai să vedem ce va fi la Campionatul Naţional şi am jucat foarte bine. Avem două titluri consecutive sper şi la anul să mai câştigăm încă unul” – Iulian Chiriţă, campion naţional dublu masculin.

„Amândoi suntem egali. De exemplu anul trecut el a fost cel mai nervos, eu l-am calmat. Iar în semifinală, am avut 2-0 şi ne-am relaxat, iar eu m-am enervat. Şi el mi-a zis taci, <<calmează-te. Trebuie să te concentrezi!>> Deci suntem egali” – Cristian Chiriţă, campion naţional dublu masculin.

Cristinel Romanescu: „Acum, trecem la treabă: Jocurile Olimpice de la Paris”

Pentru preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă, Cristinel Romanescu, cea mai mare bucurie a fost aceea că toţi sportivii români care activează la cluburi din străinătate, au ţinut să joace la Naţionale.

„A fost un Campionat Naţional care a avut meciuri de cel mai înalt nivel tehnic. Mă bucură că absolut toţi sportivii care activează la cluburi în străinătate au fost prezenţi, şi-au dorit să câştige medaliile la Campionatul Naţional, ăsta e un lucru formidabil pentru noi” – Cristinel Romanescu, preşedinte Federaţia Română de Tenis de Masă.

Pentru şeful FRTM, următorul obiectiv sunt Jocurile Olimpice, acolo unde speră ca românii să cucerească cel puţin o medalie.

„Trecem la treabă, Jocurile Olimpice de la Paris. Pentru că ne dorim prea mult acea medalie pe care n-o avem în panoplie şi sportivii îşi doresc acelaşi lucru. La această ediţie de Jocuri Olimpice avem 3 posibilităţi de medalie: echipe fete, simplu fete şi nu în ultimul rând dublu mixt. Eu zic că din cele trei posibilităţi măcar una să iasă medalia pe care ne-o dorim atât de mult” – Cristinel Romanescu, preşedinte Federaţia Română de Tenis de Masă.

Laureaţii ediţiei 2024 a Campionatelor Naţionale de tenis de masă pentru seniori

Podium simplu feminin

  • 1. Bernadette Szocs (CSA Steaua Bucureşti)
  • 2. Irina Ciobanu (CS Rapid Bucureşti)
  • 3. Adina Diaconu (CS Rapid Bucureşti)
  • 3. Ioana Sîngeorzan (CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)

Podium simplu masculin

  • 1. Ovidiu Ionescu (SCM Gloria Buzău)
  • 2. Darius Movileanu (CSA Steaua Bucureşti)
  • 3. Eduard Ionescu (CSA Steaua Bucureşti)
  • 3. Andrei Istrate (CSA Steaua Bucureşti)

Dublu masculin

  • 1. Cristian Chiriţă (CSM Constanţa)/ Iulian Chiriţă (CS Rapid Bucureşti)
  • 2. Ovidiu Ionescu (SCM Gloria Buzău)/ Alin Spelbuş (CS Rapid Bucureşti)
  • 3. Darius Toma (CSM Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)/ Dragoş Bujor (CSA Steaua Bucureşti)
  • 3. Alexandru Manole/ Florin Spelbuş (CS Rapid Bucureşti)

Dublu feminin

  • 1. Irina Ciobanu/Adina Diaconu (CS Rapid Bucureşti)
  • 2. Bernadette Szocs/Elizabeta Samara (CSA Steaua Bucureşti)
  • 3. Elena Zaharia (CSM Constanţa)/Andreea Dragoman (CSA Steaua Bucureşti)
  • 3. Bianca Mei-Roşu/Andrea Teglas (LPS NR Constanţa)

Dublu mixt

  • 1. Andrei Istrate/Andreea Dragoman (CSA Steaua Bucureşti)
  • 2. Eduard Ionescu/Elizabeta Samara (CSA Steaua Bucureşti)
  • 3. Alin Spelbuş/Irina Ciobanu (CS Rapid Bucureşti)
  • 3. Darius Toma/Tania Plaian (CSM Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)
 

Afla mai multe despre: bernadette szocsbernadette szocs tenis de masatenis de masacampionatul national tenis de masa 

viewscnt
Articole similare