You are here:

Bernadette Szocs recunoaşte: "Am lăsat tot! Pot să spun că în ultimii doi ani m-am gândit doar la asta". Tricolorii de la tenis de masă, pregătiţi pentru Paris

Bernadette Szocs recunoaşte: "Am lăsat tot! Pot să spun că în ultimii doi ani m-am gândit doar la asta". Tricolorii de la tenis de masă, pregătiţi pentru Paris

Sporturi

Comentarii

Medalia olimpică este singurul trofeu care lipseşte din palmaresul Federaţiei Române de Tenis de Masă. După ce la Tokyo „tricolorii” s-au situat de două ori pe locul 5, acum sportivii văd în faţa ochilor doar podiumul de la Paris. De altfel, jucătorii români de tenis de masă recunosc că în ultimii ani doar la Jocurile Olimpice le-a stat gândul.

Tricolorii de la tenis de masă s-au gândit zi de zi la Jocurile Olimpice

„A venit momentul nostru”, au spus „tricolorii” de la tenis de masă înaintea plecării spre Franţa. România are reprezentanţi la Jocurile Olimpice atât în proba pe echipe – acolo unde fetele noastre – Eliza Samara, Bernadette Szocs, Adina Diaconu şi Andreea dragoman -  sunt favorite 4, la simplu fete, simplu băieţi (prin Eduard Ionescu şi Ovidiu Ionescu), dar şi la dublu mixt, prin Bernadette şi Ovidiu Ionescu.

Sportivii mărturisesc că ani la rând s-au gândit doar la această ediţie a Jocurilor Olimpice

“Pot să spun că în ultimii 2 ani m-am gândit doar la Jocurile Olimpice, am lăsat totul la o parte”, a declarat Bernadette Szocs, componentă a lotului naţional de tenis de masă, pentru Sportsnet.ro

„Aproape mereu m-am gândit la JO. Este visul şi dorinţa fiecărui sportiv în primul rând să participe la JO. Am fost deja la două ediţii, dar acum simt că  pot oferi mai mult, mă simt bine atât fizic, cât si psihic”, a recunoscut Ovidiu Ionescu, componentul echipei naţionale de tenis de masă.

„De 2 ani mă gândesc permanent la JO, am avut o perioadă în care mă gândeam excesiv şi acest lucru nu mi-a făcut bine deloc, dar uşor, uşor am reuşit să mă adaptez şi cu gândul, şi cu presiunea şi cumva am reuşit să aduc totul pe o linie dreaptă”, spune Adina Diaconu, componentă a lotului naţional de tenis de masă.

Sportiva cu cele mai multe prezenţe la Jocurile Olimpice din lotul României de tenis de masă este Eliza Samara, care acum, la Paris, bifează a cincea participare la cea mai importantă competiţie a lumii.

„Este un vis că m-am calificat. La ediţiile anterioare era mult mai uşor să te calific, acum s-a schimbat sistemul şi trebuie să joci foarte mult, multe turnee, să obţii rezultate bune, altfel pici în ranking. Faptul că ne-am calificat şi pe echipe, şi la simplu şi la mixt înseamnă că suntem toţi într-o formă bună”, susţine Elizabeta Samara, componenta lotului naţional de tenis de masă.

Şi-au aflat adversarii de pe tabloul principal

Aseară a avut loc tragerea la sorţi în competiţia de tenis de masă, la toate probele. „Tricolorii” şi-au aflat adversarii atât la echipe, cât şi la simplu şi dublu mixt.

Echipa României începe competiţia în optimi,  contra Indiei, pentru ca apoi, în cazul unei victorii, să se dueleze cu învingătoarea dintre Germania şi SUA.

La simplu fete, Eliza Samara se va duela cu  Solomiya Brateyko din Ucraina, iar Bernadette Szocs cu Zhou Jingyi din Singapore. Şi băieţii au adversari puternici în 32- imi: Edi Ionescu îl întâlneşte pe nigerianul Quadri Aruna, iar Ovidiu Ionescu pe croatul Andrej Gacina.

În competiţia de dublu mixt, perechea în care ne punem speranţe la medalie, Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu va juca în optimile de finală cu australienii  Nicholas Lum/Minhyung Jee.

 

Afla mai multe despre: bernadette szocstenis de masatenis de masa romaniatenis de masa jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare