You are here:

Blestemul cubanezului vicecampion olimpic naturalizat să câştige medalii pentru România: "Mă bucur mult că soţia mea este cu mine, mi-ar fi fost mult mai greu fără ea"

Blestemul cubanezului vicecampion olimpic naturalizat să câştige medalii pentru România: "Mă bucur mult că soţia mea este cu mine, mi-ar fi fost mult mai greu fără ea"

Sporturi

Comentarii

Măcinat de accidentări, judoka Asley Gonzalez nu a reuşit să se califice la Jocurile Olimpice, dar a devenit partenerul de antrenament al lui Alex Creţ, cel care va reprezenta România la competiţia de la Paris!

Cubanezul Asley Gonzalez, vicecampion olimpic la judo la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012, a venit în România, în 2021, cu gânduri mari: să aducă o medalie olimpică şi pentru ţara noastră!

Din păcate, din cauza unor accidentări repetate la genunchi, sud-americanul a făcut pauză de judo luni bune şi a ratat, astfel,  calificarea la JO, deşi a fost foarte aproape.

„Îmi pare rău că nu voi fi la Paris, nu am avut noroc, m-am accidentat”, a declarat Asley Gonzalez, component al lotului naţional de judo al României, pentru Sportsnet.ro

 La Jocurile Olimpice de la Paris, România va fi reprezentată la judo de Alex Creţ, al cărui partener de antrenament a devenit Asley Gonzalez.

„Sunt foarte fericit pentru că am lucrat cu el tot timpul şi mă bucur pentru oportunitatea asta de a fi la Paris. Îi voi ţine pumnii la Jocurile Olimpice, să aibă noroc şi forţă”, a adăugat Asley Gonzalez. 

Emil Morar cel care îi pregăteşte pe cei 2 sportivi la lotul naţional se bucură pentru calificarea lui Creţ, dar regretă că Gonzalez nu va fi la Paris.

 „Asley Gonzalez a avut probleme cu genunchii, a fost operat şi toate acestea l-au oprit ca el să adune suficiente puncte şi să se califice. A fost foarte aproape. Gonzalez a stat 3 luni, dar a avut repetate recidive şi reaccidentări şi nu a putut dă dea randamentul scontat, dar e un sportiv fantastic”, spune Emil Morar, antrenorul de la lotul naţional de seniori de judo al României.

În România, doar judo, mâncare şi somn!

Asley trăieşte în România de 3 ani şi spune că s-a obişnuit cu viaţa de aici. Nu face însă prea multe. „Pentru mine viaţa în România arată aşa: judo, mâncare şi somn” – Asley Gonzalez, component al lotului naţional de judo al României.

Cubanezul nu prea se dă în vânt după preparatele româneşti. Preferă mâncarea tradiţională pregătită de soţia sa.

„Mie îmi plac orezul, fasolea şi porumbul”, recunoaşte Asley Gonzalez, component al lotului naţional de judo al României.

Din când în când are şi două produse cu specific românesc pe care le consumă: „Îmi place slănina, îmi plac micii dacă sunt făcuţi bine”. 

Înainte să înceapă antrenamentele, sportivul cubanez e cu căştile în urechi. Spune că muzica îl relaxează. „Ascult salsa, muzică tradiţională cubaneză şi muzică românească", spune Asley Gonzalez, component al lotului naţional de judo al României.

Se amuză când este întrebat dacă ştie să danseze salsa: „Nu ştiu, eu toată viaţa am făcut judo”. 

A fost în Cuba după un an

În urmă cu două săptămâni, Gonzalez s-a întors din ţara sa natală, Cuba, acolo unde nu mai fusese de nul trecut.

 „A fost foarte bine să îmi revăd prietenii şi rudele de care îmi era foarte dor”, admite Asley Gonzalez, component al lotului naţional de judo al României.

Cubanezul nu este singur în România, ci alături de soţia sa: „Mă bucur mult că soţia mea este cu mine, mi-ar fi fost mult mai greu fără ea, într-o ţară străină unde la început nu cunoşteam pe nimeni. Ea e cea îmi găteşte mâncare cubaneză”, a încheiat Asley Gonzalez.

Afla mai multe despre: asley gonzalezasley gonzalez judpjudo romania 

viewscnt
Articole similare