You are here:

Boateng, arma secretă de la Dinamo? Fundaşul îşi avertizează rivalii din Superligă: ”Am suficiente calităţi să fiu aici”

Boateng, arma secretă de la Dinamo? Fundaşul îşi avertizează rivalii din Superligă: ”Am suficiente calităţi să fiu aici”

Dinamo București

Comentarii

Dinamo l-a transferat în această săptămână pe internaţionalul togolez Kennedy Boateng, venit de la Austria Lustenau.

Boateng, fericit că a ajuns la Dinamo: ”E unul dintre cele mai mari cluburi din România!”

După ce s-au despărţit de Darko Velkovski, dinamoviştii s-au mişcat rapid şi l-au transferat pe togolezul Kennedy Boateng, fostul jucător al celor de la Austria Lustenau. Este al patrulea transfer al verii făcut de Andrei Nicolescu, după Cătălin Cîrjan (21 de ani), Adrian Caragea (18 ani) şi Alexandru Roşca (21 de ani).

Kennedy Boateng a vorbit, în exclusivitate pentru Orange Sport, despre venirea la Dinamo şi obiectivele pe care şi le-a setat pentru noul sezon din Superligă.

  • Stopper-ul are 7 selecţii pentru echipa naţională din Togo şi a semnat cu formaţia din ”Ştefan cel Mare” până în 2026. 

”E unul dintre cele mai mari cluburi din România. Când am avut şansa să vin aici n-am ezitat. Sunt foarte bucuros să mă alătur echipei.  

Am avut multe opţiuni în Europa la care să merg, dar Dinamo s-a arătat foarte interesată şi am simţit cât de mult mă vor şi am zis: dacă un club ca ăsta are atât de multă nevoie de mine, de ce nu? Nu m-am gândit de 2 ori şi am decis să vin. 

(n.r. Cine te-a mai ofertat?) Din Elveţia, câteva cluburi din Portugalia şi aveam şansa să merg şi în Arabia Saudită, dar am ales Dinamo. 

Nu sunt mulţi stoperi cu înălţimea mea, dar care să fie foarte rapizi cu mingea şi agili. Cea mai mare calitate a mea este sincronizarea.

De asemenea şi duelurile 1 contra 1 sunt o calitate a mea. Stau bine şi la detentă. Am suficiente calităţi să fiu aici. 

Am jucat în campionate mai puternice precum al Portugaliei. Am jucat în faţa a 60 de mii de fani. Imaginează-ţi să joci împotriva Benficăi, Sporting, Porto, Braga. Pentru mine nu e presiune. Ca persoană sunt foarte umil”, a declarat Boateng. 

  • 400.000 de euro este cota de piaţă a lui Kennedy Boateng, potrivit portalului de specialitate Transfermarkt.com

Născut pe 29 noiembrie 1996 (27 de ani), Kennedy, 1.91m, joacă pe postul de fundaş central şi a evoluat ultima dată în Bundesliga Austriei, la Austria Lustenau.

În cadrul reprezentativei Republicii Togoleze, Kennedy a debutat la 25 de ani şi a jucat în 7 partide, 5 amicale şi 2 oficiale pentru calificările la Cupa Africii.

Afla mai multe despre: kennedy boatengdinamosuperligă 

viewscnt
Articole similare