You are here:

Bogdan Cosmescu şi Emil Grădinescu au făcut calculele calificării României în optimile de la EURO: "Putem termina pe locul 1 în grupă"

Bogdan Cosmescu şi Emil Grădinescu au făcut calculele calificării României în optimile de la EURO: "Putem termina pe locul 1 în grupă"

EURO

Comentarii

Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu au analizat variantele lui Edi Iordănescu în ceea ce priveşte abordarea pe care selecţionerul echipei naţionale ar trebui să o aleagă pentru partida cu Belgia de la EURO 2024.

România înfruntă Belgia, sâmbătă, de la ora 22:00, la Koln. "Tricolorii" au şansa să-şi obţină locul în faza optimilor de finală de la EURO 2024, cu o victorie împotriva selecţionatei belgiene. Emil Grădinescu şi Bogdan Cosmescu au făcut calculele grupei E. Cei doi specialişti au vorbit şi despre abordarea pentru care Edi Iordănescu ar trebui să opteze la cel mai dificil duel al "tricolorilor" de la acest Campionat European, de până acum.

"Poate Doamne fereşte îţi dau ăia 3-0 şi te răcoresc, deşi nu cred. Te aşteptai că batem Ucraina cu 3-0? Stai să vedem ce se întâmplă, repet, dacă te bate Belgia 3-0 nu este o surpriză, sigur că e dezamăgitor dar n-ar fi o surpriză uluitoare, se poate juca altfel, îţi dau gol în minutul 5 şi lucrurile încep să se complice. Dacă pierdem la un gol putem termina pe locul 1 în grupă", a declarat Bogdan Cosmescu, la Prima Sport

Emil Grădinescu este de părere că România trebuie să mizeze pe cartea apărării pentru partida de la Koln. "Autobuz, dubă, toate maşinile din parcare", a spus Emil Grădinescu.

Bogdan Cosmescu este de părere că Edward Iordănescu ar trebui să odihnească dintre titularii prezenţi la meciul cu Ucraina, pentru a se putea baza pe ei la partida cu Slovacia.

"Nu-i bagi pe toţi, rişti mai mult să pierzi, dar îi foloseşti cu Slovacia pe cei pe care îi consideri cei mai buni. Va fi interesant modul în care vom aborda meciul, totul s-a schimbat cu victoria asta a Ucrainei" a spus Cosmescu.

Cum se poate califica România în optimile EURO 2024

România poate obţine calificarea în fazele eliminatorii şi cu două înfrângeri în următoarele două partide din grupa E. Un argument pe care "tricolorii" îl au în faţa celorlalte echipe care speră la o calificare în optimi, fie că aceasta vine de pe locul trei, este golaverajul pozitiv. O înfrângere la limită împotriva Belgiei nu ar schimba radical situaţia echipei naţionale. 

În cazul unei victorii împotriva Belgiei, România va obţine matematic calificarea în fazele eliminatorii ale EURO 2024. Un egal i-ar creşte şansele de calificare în mod exponenţial fotbaliştilor convocaţi de Edward Iordănescu. O clasare pe locul trei cu un total de patru puncte ar rezulta într-o calificare a României în optimi, în majoritatea cazurilor.

Afla mai multe despre: romaniabelgiaeuro 2024echipa nationalaedi iordanescuemil gradinescubogdan cosmescu 

viewscnt
Articole similare