Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bogdan Socol a lansat cartea "100 de sportivi legendari"

Bogdan Socol a lansat cartea "100 de sportivi legendari"

Fotbal

Comentarii

Jurnalistul Bogdan Socol a lansat pe piaţă noua sa carte, intitulată „100 de sportivi legendari”.

Cartea conţine poveştile unora dintre cei mai mari campioni ai sportului mondial din toate timpurile, printre care şi 14 români: Angelica Rozeanu, Gheorghe Gruia, Iolanda Balaş-Sotter, Cristian Gaţu, Ilie Năstase, Simona Halep, Cristina Neagu, Georgeta Andrunache, Elisabeta Lipă, Ivan Paţaichin, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci, Ecaterina Szabo şi Gabriela Szabo.

„Când am început documentarea pentru cartea “100 de sportivi legendari”, primul criteriu pe care l-am luat în considerare a fost legat strict de performanţele obţinute de eroii despre care urma să scriu. Însă, pe măsură ce avansam în lucrare, descopeream şi alte lucruri cu totul deosebite, care au făcut diferenţa în favoarea unui sportiv şi în detrimentul altuia. Pentru că această carte nu doar măsoară recordurile şi medaliile obţinute de unii dintre cei mai mari atleţi din istoria omenirii, ci expune şi poveşti de viaţă cu totul aparte. În multe situaţii, palmaresul individual a pălit pe lângă istorisirea unei existenţe demne de un bestseller, astfel că, în acest moment, pot afirma cu tărie că “100 de sportivi legendari” nu este o carte care însumează doar cifre reci, statistici, secunde, milimetri, trofee şi goluri, ci explică tot contextul în care acestea au fost posibile.

Poveştile marilor campioni ai sportului românesc şi mondial au fost creionate cât mai fidel posibil cu ajutorul unui număr impresionant de surse, iar portretele lui Cristian Gaţu, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, Gheorghe Hagi, Elisabeta Lipă, Georgeta Andrunache, Gabriela Szabo şi Cristina Neagu au fost realizate în urma unor interviuri exclusive realizate tocmai pentru o autenticitate cât mai mare.

Poate că unii dintre sportivii neincluşi în carte sunt chiar mai mari decât cei care se regăsesc în aceste pagini, dar cu siguranţă, fiecare dintre cei selecţionaţi cu grijă în această colecţie specială a marilor campioni reliefează în mod fidel istoria omenirii şi evoluţia sportului din ultimul secol”, a spus autorul cărţii, jurnalistul Bogdan Socol.

CARTEA POATE FI COMANDATĂ AICI

Afla mai multe despre: bogdan socol 

viewscnt
Articole similare