Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Boloni a povestit cum a ajuns să-l descopere pe Cristiano Ronaldo: ”Am discutat apoi cu preşedintele lui Sporting”

Boloni a povestit cum a ajuns să-l descopere pe Cristiano Ronaldo: ”Am discutat apoi cu preşedintele lui Sporting”

Campionate

Comentarii

Loţi Boloni a povestit cum a ajuns să-l descopere şi să-l promoveze pe Cristiano Ronaldo, pe vremea când era antrenor la Sporting Lisabona. Antrenorul român susţine că i-a remarcat calităţile încă de la primele antrenamente.

Loţi Boloni a jucat un rol foarte important în cariera unuia dintre cei mai buni jucători din istoria fotbalului mondial, Cristiano Ronaldo. În perioada în care era antrenor la Sporting, Boloni l-a chemat pe Ronaldo la prima echipă, deşi avea doar 16 ani. Antrenorul român spune că obişnuia să urmărească meciurile echipelor de juniori ale lui Sporting şi acolo l-a remarcat pe Ronaldo.

L-a chemat la prima echipă, deşi avea la dispoziţie un lot numeros, dar calităţile arătate de Ronaldo l-au convins pe Boloni că trebuie să rămână la seniori. Apoi, fostul mare internaţional român spune că l-a învăţat puţină tactică şi i-a oferit în teren o poziţie care să se plieze pe abilităţile sale, adică în bandă:

”Un jucător cu talentul şi calităţile sale doar dacă s-ar întâmpla vreun accident nu ajunge sus. Sigur, trebuie ajutat. Meritul meu ca antrenor al lui Sporting a fost că urmăream meciurile echipelor de juniori şi unde l-am remarcat pe un copil. Nu aveam nevoie de încă un jucător, deoarece aveam un lot numeros. Dar, după două antrenamente, i-am spus preşedintelui că nu-l voi lăsa pe acest copil să se întoarcă la juniori. După asta, a început să renunţe la excese, şi-a crescut masa musculară, şi-a îmunătăţit mişcarea în teren, şi-a găsit locul în teren. I-am dat un post pe care erau mai puţine contacte şi unde era nevoie de viteză. L-am învăţat câteva elemente de bază despre faza defensivă. În tot acest timp, situaţia mea la echipă nu era foarte bună, echipa era în criză”, a declarat Boloni pentru szekelyhon.ro

Afla mai multe despre: cristiano ronaldoladislau bolonisporting lisabona 

viewscnt
Articole similare