Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BOMBĂ | George Puşcaş pleacă de la Reading! Anunţul incredibil făcut de englezi

BOMBĂ | George Puşcaş pleacă de la Reading! Anunţul incredibil făcut de englezi
Comentarii

Situaţia nu este deloc roz la Reading. Conducătorii clubului englez la care evoluază atacantul român, George Puşcaş, şi-au stabilit o strategie la începutul sezonului, iar aceasta îi poate aduce colapsul financiar. Jucătorul din Marghita poate fi salvatorul.

În luna iunie, Liga Engleză de Fotbal (EFL) anunţa că Reading a primit un "semi-embargo" legat de transferuri deoarece nu a respectat regulile Fair-Play-ului Financiar pe durata ultimilor trei ani. Mai exact, nu li s-a interzis realizarea de noi achiziţii, însă au fost atenţionaţi să păstreze balanţa între "venituri" şi "investiţii". Aşa au fost aduşi câţiva jucători liberi de contract, alţii au lăsaţi liberi să plece, iar pe alţii Reading a încercat să obţină bani. Dacă pe islandezul Bodvarsson au primit 800.000 de euro de la Millwall, nu acelaşi lucru s-a întâmplat şi de pe urma lui Adrian Popa, plecat împrumut la FCSB. Şi românul nu este singurul căruia i s-a arătat uşa. Englezii au făcut tot posibilul de a scăpa de salariile mai multor jucători din garda veche, pentru a face loc celor noi.

Ce înseamnă Fair-Play Financiar

UEFA a inventat Fair-Play-ul Financiar (FPF) pentru a combate "dopingul financiar". Se creeau discrepanţe prea mari între cluburile care, de exemplu, aveau patron un şeic din ţările arabe, şi cele care nu aveau. Astfel, cluburile au fost obligate să creeze un echilibru între cheltuielile legate de fotbal (transferuri şi salarii) cu veniturile obţinute (televiziune, bilete, venituri comerciale, transferuri). Nu sunt luate în calcul investiţiile în stadioane, facilităţi de pregătire, dezvoltarea sectorului juvenil sau proiectele pentru comunitate. Acest echilibru trebuie realizat pe durata ultimelor trei sezoane pentru a-ţi primi dreptul de a evolua în campionat sau cupele europene şi de a nu fi sancţionat. 

În sezonul 2017-2018, Reading a pierdut 21 milioane de lire, ceea ce însemna că, pentru a nu fi sancţionată de EFL, pentru anii următori Reading îşi permitea să piardă cel mult 9 milioane de lire pe an. În sezonul 2019/2020, doar din transferuri Reading este pe minus 12,3 milioane de lire.

Reading a fost extrem de aproape de a fi sancţionată de FPF în luna iunie a acestui an, însă a primit o ultimă şansă de reabilitare, de care a ştiut să profite. La sfârşitul lunii iulie, antrenorul Jose Gomes făcea marele anunţ. Reading scăpase de semi-embargo-ul impus de Liga Engleză de Fotbal.

Totul sau nimic pentru Dai Yongge, patronul lui Reading

Cu FPF-ul suflând în ceafa echipei sale, patronul chinez al celor de la Reading, Dai Yongge, face o mutare neaşteptată după ridicarea "semi-embargo-ului". Alege să investească alte 14 milioane de euro, fără să vândă nimic altceva, pentru a forma o echipă cu care să promoveze în Premier League. Cel mai important este transferul lui George Puşcaş, de la Internazionale Milano. Reading a plătit 8 milioane de euro, plus alte câteva milioane bonusuri de performanţă. De asemenea, englezii l-au adus şi pe portughezul Lucas Joao, de la Sheffield Wednesday, pentru 5.5 milioane de euro. Cu obiectivul clar: promovarea în Premier League. O formaţie care promovează în Premier League va câştiga sezonul următor cel puţin 100 milioane de euro. Cu o asemenea avere, patronul celor de la Reading şi-ar acoperi investiţia şi i-ar rămâne bani şi pentru încropirea unei echipe care să se menţină în cel mai puternic campionat al lumii.

În acest moment, nori de furtună planează asupra vestiarul celor din Reading. Echipa este mai aproape de retrogradare, decât de promovare, pe locul 20, cu 7 puncte, cu 2 mai multe decât primul loc retrogradabil, ocupat de Barnsley, şi la 8 în spatele primului loc ce oferă posibilitatea de a lupta în barajul de promovare în Premier League.

George Puşcaş, salvatorul celor de la Reading

Cum planul lui Dai Yongge este aproape năruit, chinezul pare pregătit să aplice Planul B: reechilibrarea balanţei financiare. Prioritară va deveni, cât de curând, vânzarea lui George Puşcaş, pentru cel puţin 8 milioane de euro, fiind cea mai la îndemână posibilitatea de a-şi recăpăta banii. Mai multe echipe şi-au anunţat interesul pentru atacantul român, iar plecarea din Anglia pare doar o chestiune de timp pentru jucătorul născut în Marghita.

În pole-position se află gruparea din Turcia, Fenerbahce Istanbul, cea care şi-a trimis scouterii să-l urmească pe Puşcaş la meciurile echipei naţionale a României şi s-au declarat extrem de încântaţi de evoluţiile sale. Astfel, "salvatorul" George Puşcaş ar urma să fie impus de patronul Dai Yongee în "primul 11" al celor de la Reading, peste capul tehnicianului portughez Jose Gomes, cel care a intrat deja în disgraţia fanilor. Cota de piaţă a lui George Puşcaş poate exploda în următoarea perioadă, dacă va deveni titular incontestabil şi îşi va recăpăta pofta de gol. Într-un clasament al jucătorilor din Championship, Puşcaş este pe locul 7 la capitolul "şuturi expediate pe poarta adversă". Ghinionul şi portarul advers au făcut ca Puşcaş să marcheze doar 2 goluri în 7 partide de Championship.

Afla mai multe despre: fotbalgeorge puscas 

viewscnt
Articole similare