adplus-dvertising
You are here:

BOMBĂ nucleară în Liga 1! Budescu şi Alibec, la pachet la Dinamo. Toate detaliile afacerii

BOMBĂ nucleară în Liga 1! Budescu şi Alibec, la pachet la Dinamo. Toate detaliile afacerii

Dinamo București

Comentarii

Dinamo nu pierde timpul după ce a fost preluată de noul acţionar majoritar al clubului din Ştefan cel Mare, compania Benel International SA, reprezentată de Pablo Cortacero. Telekomsport.ro a aflat că şefii roş-albilor discută transferul a doi dintre cei mai buni fotbalişti din Liga 1, Constantin Budescu şi Denis Alibec.

Budescu şi Alibec, doriţi la pachet de Dinamo. Toate detaliile afacerii

Sursele telekomsport.ro susţin că Ioan Mărginean a discutat în numele lui Dinamo cu preşedintele Astrei Giurgiu, Petre Buduru, pentru a îi aduce la pachet în Ştefan cel Mare pe Constantin Budescu şi pe Denis Alibec. 

Informaţia a ajuns imediat la urechile lui Ioan Niculae, care nu a stat pe gânduri şi i-a plătit lui Budescu restanţele salariale din ultimele şase luni. În caz contrar, finanţatorul Astrei risca să îşi piardă playmakerul liber de contract.

Ca urmare a acestei mutări făcute de Niculae, Dinamo e nevoită să plătească acum două milioane de euro dacă vrea să îi cumpere la pachet pe Budescu şi pe Alibec. Mijlocaşul ofensiv are o clauză de reziliere de 800 de mii de euro, în timp ce atacantul poate pleca dacă se achită suma de 1,2 milioane de euro. 

În tentativa de a realiza aceste două super transferuri, conducătorii dinamovişti au luat legătura şi cu unul dintre cei mai buni prieteni ai lui „Budi”, Gabriel Tamaş. Noul fundaş central al Universităţii Cluj a fost rugat să vorbească cu cei doi fotbalişti ai Astrei, astfel încât ambii să meargă să joace în Ştefan cel Mare. 

Alibec are sânge roş-albastru

Cel mai greu de convins să accepte transferul în Ştefan cel Mare este Denis Alibec. În vârstă de 29 de ani, atacantul susţine că nu vrea să joace la Dinamo, după ce a făcut junioratul la Steaua şi a evoluat timp de un sezon şi jumătate pentru FCSB, în perioada 2017-2018.

Mai mult, Dinamo este echipa împotriva căreia Denis Alibec are plăcerea de înscrie mai mereu gol. Fotbalistul născut la Manglia a jucat de 15 ori contra roş-albilor, perioadă în care a reuşit să marcheze zece goluri şi să ofere şase pase decisive.

Marele semn de întrebare care se pune asupra viitorului lui Alibec la Astra este dacă giurgiuvenii îşi vor mai permite să plătească salariul lunar de 20 de mii de euro al atacantului. Totuşi, aceasta ar reprezenta o problemă destul de importantă şi pentru Dinamo, care nu a mai plătit de ani buni un astfel de salariu. 

Budescu are şi el un trecut roş-albastru. Mijlocaşul a jucat la FCSB între 2017 şi 2018, interval în care a reuşit să marcheze 13 goluri în toate competiţiile. La fel ca în cazul lui Alibec, „Budi” este şi el unul dintre „killer-ii” lui Dinamo. În cele 12 partide în care a evoluat contra „câinilor”, fotbalistul în vârstă de 31 de ani a reuşit să înscrie şase goluri şi să ofere patru assist-uri.

  • 1,9 milioane de euro este suma de transfer la care Denis Alibec este cotat de site-ul transfermarkt.com. Contractul atacantului cu Astra expiră în iunie 2021
  • 2,4 milioane de euro este suma de transfer la care Constantin Budescu este cotat de site-ul transfermarkt.com. Contractul mijlocaşului cu Astra expiră în iunie 2021

viewscnt
Articole similare