Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Borussia Dortmund dă lovitura pe piaţa transferurilor şi stabileşte un nou RECORD. A câştigat disputa cu marile puteri ale Angliei

Borussia Dortmund dă lovitura pe piaţa transferurilor şi stabileşte un nou RECORD. A câştigat disputa cu marile puteri ale Anglieigalerie foto
Comentarii

Publicaţia germană Sport Bild anunţă că oficialii Borussiei Dortmund au ajuns la un acord cu omologii de la Birmingham City în schimbul cei mai promiţător tânăr jucător al Angliei, Jude Bellingham, în vârstă de 16 ani.

Borussia Dortmund va plăti celor de la Birmingham City aproximativ 35 de milioane de euro în schimbul fotbalistului, ceea ce ar reprezenta un nou record all-time al formaţiei din Westfalia. Cel mai scump jucător cumpărat de Dortmund, până în acest moment, este Mats Hummels, de la Bayern Munchen, pentru 30.5 milioane de euro.

La 16 ani, Bellingham are 30 de meciuriu în Championship pentru Birmingham City, în care a marcat patru goluri şi a oferit trei pase decisive. Nemţii îl consideră pe Bellingham ca fiind o combinaţie între Jadon Sancho şi Dele Alli. Un jucător tânăr, extrem de tehnic, cu capacitate de efort şi bun pe ambele faze (ofensivă + defensivă), dar care se simte mai bine la mijlocul terenului decât în benzi.

În acest moment, Bellingham este cotat de Transfermarkt la 12 milioane de euro, fiind doar al patrulea cel mai valoros jucător U17 al planetei, după Ansu Fati (Barcelona, 40 mil. E), Eduardo Camavinga (Rennes, 35 mil. E) şi Gabriel Veron (Palmeiras, 25 mil E.).

"Noi nu cumpărăm superstaruri, noi le producem", a declarat Lars Ricken, coordonatorul sectorului juvenil de la Borussia Dortmund, în Sport Bild.

Recent, Manchester United şi Manchester City au trimis oferte către Birmingham City, însă nici una nu s-a ridicat la nivelul celei oferite de Borussia Dortmund, iar Bellingham va ajunge alături de Jadon Sancho, Erling Haaland şi Marco Reus.

Afla mai multe despre: dortmundbellingham 

viewscnt
Articole similare