Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | A dat lovitura: 1.600.000 de euro! Samuel Eto'o, îngenuncheat de un fost antrenor din Superligă

BREAKING | A dat lovitura: 1.600.000 de euro! Samuel Eto'o, îngenuncheat de un fost antrenor din Superligă

FC Brașov

Comentarii

Nu doar în fotbalul România se întocmesc contracte păguboase. Se întâmplă şi la ”case” mai mari.

În aceste zile, Federaţia Cameruneză de Fotbal a fost înştiinţată de faptul că va trebui să-l despăgubească pe antrenorul portughez Antonio Conceicao, trecut relativ recent pe la CFR Cluj, Astra Giurgiu şi FC Braşov, cu aproximativ 1.600.000 de euro.

Victorie importantă pentru Toni Conceicao

Federaţia Cameruneză de Fotbal, condusă de fostul mare atacant Samuel Eto'o, a decis să-l demită înainte de termen pe Toni Conceicao, după 23 de partide, însă lusitanul s-a simţit nedreptăţit de această decizie şi a decis să-şi ceară dreptatea la FIFA.

Forul mondial i-a dat dreptate, însă camerunezii s-au îndreptat către Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, unde nici acolo nu au avut câştig de cauză.

Zilele acestea s-a anunţat verdictul final, iar camerunezii trebuie să-i achite lui Toni Conceicao, cât de curând, 1.600.000 de euro.

Toni Conceicao a fost demis în februarie 2022, alături de staff-ul său, imediat după Cupa Africii pe Naţiuni (CAN). Chiar dacă naţionala Camerunului a terminat competiţia organizată acasă pe locul 3, Samuel Eto'o a decis să-l dea afară pe Conceicao. 

  • Toni Conceicao a fost instalat în funcţie de predecesorul lui Eto'o, Mbomba Njoya, aşa că nu-l ”avea la inimă”, după cum anunţă presa internaţională.

Forul condus de Eto'o a încercat să demonstreze la TAS că decizia a fost luat ca efect al neîndeplinirii obiectivului impus înaintea turneului final - câştigarea trofeului sau finala.

În schimb, judecătorii au decis că aceste cereri nu au fost transformate şi contractual, astfel că promisiunile erau nule, implicit şi dorinţa camerunezilor de a scăpa de plata către antrenor.

  • Toni Conceicao a câştigat trei trofee în România, toate cu CFR Cluj: două Cupe ale României (2008/2009 şi 2015/2016), dar şi o Supercupă (2009/2010).

Afla mai multe despre: toni conceicaocamerunetoo 

viewscnt
Articole similare