Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | A luat titlul cu Gică Hagi, iar acum va juca în cupele europene. A fost prezentat oficial!

BREAKING | A luat titlul cu Gică Hagi, iar acum va juca în cupele europene. A fost prezentat oficial!

Farul Constanța

Comentarii

Până nu demult era considerat unul dintre cei mai valoroşi tineri portari români, însă parcursul ulterior din carieră nu i-a oferit oportunitatea să strălucească aşa cum se aşteptau specialiştii.

Portarul Arpad Tordai a ajuns la 26 de ani, iar în aceste zile a semnat un contract important pentru cariera sa, chiar dacă într-un campionat care poate fi catalogat drept ”exotic”, cel puţin din punct de vedere al valorii.

  • 150.000 de euro este cota de piaţă a lui Arpad Tordai, conform transfermarkt.de.

Arpad Tordai a ajuns în Lituania

Portarul originar din Târgu Mureş a semnat, recent, cu fosta campioană a Lituaniei, Zalgiris Vilnius, formaţie care a terminat pe locul doi ultima ediţie de campionat.

Aşadar, fostul portar al celor de la Viitorul Constanţa, U Cluj, Petrolul şi Farul va evolua în preliminariile Conference League, în sezonul 2024/2025.

Arpad a semnat cu Vilnius din postura de jucător liber de contract, după ce şi-a reziliat contractul cu maghiarii de la Mezokovesd, la care activa din vara lui 2021.

Portarul român nu se află în cea mai bună perioadă a carierei sale. Ungurii de la Mezokovesd l-au utilizat în doar cinci partide oficiale în ultimele 18 luni, însă speră să-şi relanseze cariera alături de fosta formaţie a lui Liviu Antal.

  • Arpad Tordai este al patrulea jucător român care evoluează în campionatul Lituaniei, după Liviu Antal (Zalgiris), Horia Crişan (Kruoja Pakruojis) şi Robert Vulpe (FK Tauras). 

Arpad Tordai este un produs al Academiei ”Gheorghe Hagi”, alături de care a şi debutat în Superligă, în sezonul 2015/2016, la doar 19 ani.

Portarul ce deţine şi naţionalitate maghiară a bifat prezenţe pentru naţionalele U16, U17, U18, U19 şi U21 ale României.

Detalii statistice la nivel de club:

  • Viitorul/Farul - 35 de partide
  • Petrolul - 18 partide
  • Mezokovesd - 28 de partide
  • U Cluj - 4 partide.

Afla mai multe despre: arpad tordaigica hagilituaniazalgiris 

viewscnt
Articole similare