You are here:

BREAKING | Arabia Saudită şi-a numit noul selecţioner, la scurt timp după ce saudiţii au scris că Răzvan Lucescu se află pe lista şeicilor

BREAKING | Arabia Saudită şi-a numit noul selecţioner, la scurt timp după ce saudiţii au scris că Răzvan Lucescu se află pe lista şeicilor
Comentarii

Tehnicianul francez Hervé Renard va reveni în funcţia de selecţioner al Arabiei Saudite a anunţat, sâmbătă, federaţia de fotbal saudită.

După ce a părăsit echipa feminină a Franţei după Jocurile Olimpice, el îl înlocuieşte pe italianul Roberto Mancini cu un contract pe doi ani, potrivit unei surse apropiate negocierilor.

„A existat o mulţime de controverse cu privire la întoarcerea sa, dar faptul că el cunoaşte bine echipa a fost decisiv pentru revenirea sa”, a declarat sursa, în timp ce speră că, cu el, Arabia Saudită va «îndrepta lucrurile în preliminariile Cupei Mondiale».

Negocierile cu Mancini privind rezilierea contractului său au început după înfrângerea cu 2-0 suferită acasă în faţa Japoniei în preliminariile Cupei Mondiale din 2026.

Cu naţionala Arabiei Saudite, dublul câştigător al CAN (2012 cu Zambia şi 2015 cu Coasta de Fildeş) a reuşit o performanţă remarcabilă, învingând Argentina lui Lionel Messi cu 2-1 în faza grupelor Cupei Mondiale din Qatar de la sfârşitul lunii noiembrie 2022. În mai multe rânduri, Hervé Renard, al cărui contract de selecţioner al echipei feminine a Franţei a durat până la Jocurile de la Paris din această vară, a indicat că doreşte să conducă o echipă naţională şi să participe la următoarea Cupă Mondială din vara anului 2026.

Mandatul său la Les Bleues s-a încheiat cu două eliminări în sferturile de finală, la Cupa Mondială din 2023 şi apoi la Jocurile de la Paris.

Într-un videoclip publicat de federaţia saudită pe Instagram, francezul a explicat că „nu a uitat niciodată legătura cu publicul şi ţara şi toate amintirile”. „Nu mi-am terminat povestea cu Arabia Saudită, m-am întors”, a spus el.

În urmă cu câteva zile, presa din Arabia Saudită a scris că, pe lângă Renard, pe lista şeicilor s-ar afla şi Răzvan Lucescu, cel care traversează o perioadă grea la PAOK.

Afla mai multe despre: răzvan lucescu 

viewscnt
Articole similare