You are here:

BREAKING | Liga 2 a rămas fără una dintre cele mai vechi echipe din competiţie. Clubul a intrat în faliment şi se retrage din campionat

BREAKING | Liga 2 a rămas fără una dintre cele mai vechi echipe din competiţie. Clubul a intrat în faliment şi se retrage din campionat

Liga 2

Comentarii

Tribunalul Gorj a hotărât falimentul clubului Viitorul Pandurii Târgu Jiu, din cauza datoriilor imense acumulate de formaţia patronată de Nicolae Sarcină.

Odată cu falimentul clubului, fotbaliştii şi staff-ul tehnic vor putea să îşi găsească alte angajamente.  Astfel, oraşul Târgu Jiu rămâne fără reprezentantă la nivelul primelor trei ligi.

Oraşul Târgu Jiu, exclus de pe harta fotbalului profesionist din România

În 2022, Pandurii Târgu-Jiu, formaţia fanion a judeţului Gorj, a intrat în faliment, la doar nouă ani distanţă de la sezonul excepţional în care Cristi Pustai şi elevii săi au obţinut locul doi în Superliga şi o calificare istorică în grupele Europa League, după un succes de răsunet pe terenul portughezilor de la Braga.

În ultimii ani, Târgu-Jiu a mai rezistat pe harta fotbalului românesc doar datorită echipei Viitorul Pandurii, care nu a reuşit însă niciodată să atragă un număr mare de suporteri la stadion, dat fiind faptul că majoritatea microbiştilor gorjeni au preferat să nu susţină divizionară secundă, rămânând ataşi de fostul Pandurii.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a intrat în faliment şi se retrage din campionat

Din informaţiile obţinute de Liga2.prosport.ro, Viitorul Pandurii nu se va prezenta la meciul cu Unirea Ungheni din acest weekend şi va fi exclusă din competiţie, având în vedere că va fi la a doua neprezentare din acest sezon.

Astfel, rezultatele echipei vor fi anulate, cea mai avanatajată de situaţie fiind FC Bihor, singura formaţie ce nu a reuşit să îi învingă pe gorjeni în actualul sezon (0-0).

”Tip solutie: Admis

Solutia pe scurt: ÎNCHEIEREA NR./15.10.2024 Respinge cererea de trecere la faliment formulata de creditorul Core Alexandru. Admite cererile formulate de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Gorj şi de administratorul judiciar FORINSOLV SPRL privind deschiderea procedurii generale a falimentului împotriva debitoarei Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Targu Jiu. În baza art. 143 alin. 1 şi art. 145 alin. 1 lit. c din Legea nr. 85/2014, dispune deschiderea procedurii generale a falimentului împotriva debitoarei.

În temeiul art. 145 al. 2 din L. 85/2014, dizolvă debitoarea Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Targu Jiu. Ridică dreptul de administrare al debitoarei Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Targu Jiu. În temeiul art. 145 alin. 2 lit. b din L. 85/2014, desemnează lichidator judiciar provizoriu FORINSOLV SPRL cu o retribuţie lunară de 3000 lei exclusiv TVA, care va îndeplini atribuţiile prev. de art. 64 din Legea nr. 85/2014 şi orice atribuţii prevăzute de lege sau care vor fi stabilite de judecătorul sindic în interesul procedurii. Fixează termenul maxim de predare a gestiunii averii de la debitoare către lichidator, împreună cu lista actelor şi operaţiunilor efectuate după deschiderea procedurii pentru data de 12.04.2024. Dispune notificarea de către lichidator a intrării în faliment către toţi creditorii, debitoare, O.R.C. în vederea efectuării menţiunii, precum şi publicarea într-un ziar de largă circulaţie şi în B.P.I. a acestei notificări.

Stabileşte termenul limită pentru înregistrarea cererilor de admitere a creanţelor asupra averii debitoarei în vederea întocmirii tabelului suplimentar al creditorilor, la data de 02.12.2024. Stabileşte termenul de verificare, întocmire, afişare şi comunicare a tabelului suplimentar al creanţelor, la data de 06.01.2025. Fixează termen pentru depunerea contestaţiilor 7 zile de la publicarea în B.P.I. a tabelului suplimentar al creanţelor. Stabileşte termen pentru soluţionarea eventualelor contestaţii şi întocmire a tabelului definitiv consolidat, la data de 04.02.2025. În temeiul art. 151 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolventei şi de insolvenţă, dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului şi îndeplinirea celorlalte operaţiuni de lichidare.

Dispune în sarcina lichidatorului judiciar provizoriu obligaţia de a depune rapoarte lunare privind modul de îndeplinire a atribuţiilor sale, cu justificarea cheltuielilor, efectuate cu administrarea procedurii sau a altor cheltuieli efectuate din fondurile existente în averea debitoarei, onorariul încasat, cu precizarea modalităţii de calcul al acestuia, un extras al acestuia urmând a fi publicat de către lichidatorul judiciar provizoriu în BPI. Conform art. 59 alin. 3 din Legea nr. 85/2014, stabileşte termen administrativ pentru verificarea stadiului procedurii la 04.02.2025. Executorie. Cu apel în termen de 7 de zile de la comunicare, apel ce se va depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 15.10.2024, la Tribunalul Gorj.

Document: Hotărâre intermediară 15.10.2024”, este hotărârea Tribunalului Gorj.

Viitorul Pandurii Târgu-Jiu este al doilea cel mai longeviv club din Liga 2 în acest moment, după Metaloglobus Bucureşti.

Liga 2 a rămas fără o echipă. Urmează CS Mioveni?

CS Mioveni este are şanse mari să nu ducă la bun sfârşit sezonul actual de Liga 2 din cauza problemelor ce s-au abătut asupra clubului argeşean.

Fotbaliştii lui CS Mioveni au ajuns la capătul răbdării, după ce unii dintre ei nu au mai primit din partea clubului niciun leu în ultimele şase luni, iar desfiinţarea clubului pare iminentă.

Jucătorii nemulţumiţi au început deja să îşi depună memorii la AFAN (Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori), iar CS Mioveni ar putea suferi o depunctare imensă ce le-ar putea face imposibilă fotbaliştilor salvarea de la retrogradare din punct de vedere sportiv.

În acest context, este posibil ca CS Mioveni să nu se prezinte la următoarele partide din Liga 2, sau, în cel mai fericit caz, să trimită în teren juniori, lucru ce ar face aproape imposibilă salvarea de la retrogradare.

În plus, jucătorii s-au plâns că nu au ce să pună pe masă de sărbători şi au declarat că au fost minţiţi că îşi vor primi o parte din salariile restante.

 

Afla mai multe despre: viitorul pandurii târgu jiuliga 2 

viewscnt
Articole similare