You are here:

BREAKING | Naţionala României are selecţioner. Burleanu l-a chemat de urgenţă, iar antrenorul a acceptat să-l înlocuiască pe Edward Iordănescu

BREAKING | Naţionala României are selecţioner. Burleanu l-a chemat de urgenţă, iar antrenorul a acceptat să-l înlocuiască pe Edward Iordănescu

Echipa națională

Comentarii

Naţionala României s-a despărţit de Edward Iordănescu, iar oficialii FRF au găsit deja înlocuitorul perfect pentru banca tehnică a primei reprezentative.

Intră şi tu pe cel mai fresh canal de Facebook. Ştiri de ultimă oră, reacţii din lumea sportului şi informaţii proaspete direct pe telefonul tău

Conform surselor Orange Sport, Gheorghe Hagi a fost contactat de Răzvan Burleanu pentru a prelua naţionala României, după plecarea lui Edward Iordănescu.

Cum probabilitatea ca "Regele" să vină la conducerea primei reprezentative este destul de mică, FRF are deja o variantă cu care a bătut palma.

În cazul în care Gheorghe Hagi va refuza oferta lui Burleanu, Adrian Mutu va fi noul selecţioner al naţionalei României.

Fostul mare atacant ar fi acceptat propunerea venită din partea Federaţiei Române de Fotbal şi ar urma să fie numit oficial la conducerea primei reprezentative, dacă vor pica negocierile cu Hagi.

Edward Iordănescu s-a despărţit de naţionala României

Edward Iordănescu, al cărui contract expiră la finalul lunii iulie, nu va continua pe banca echipei naţionale a României.

Numit la începutul anului 2022, Edward Iordănescu a înregistrat următoarele rezultate:

Palmaresul lui Edward Iordănescu la Echipa Naţională:

  • Meciuri disputate: 28
  • Victorii: 10
  • Remize: 10
  • Înfrângeri: 8

După o campanie dezamăgitoare în Liga Naţiunilor, unde naţionala a retrogradat în liga a treia, FRF a decis continuarea colaborării cu Edward Iordănescu, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa naţională a încheiat pe primul loc, neînvinsă şi cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

La EURO 2024, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câştigat grupa, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina. Mai mult, în primul meci al turneului final, tricolorii au reuşit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

"Ca urmare a discuţiilor avute, Federaţia Română de Fotbal înţelege şi respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În acelaşi timp, îi mulţumeşte acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări şi pentru rezultatele obţinute la Echipa Naţională şi îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc şi în viitor" , se arată pe site-ul oficial al FRF.

Afla mai multe despre: echipa nationala 

viewscnt
Articole similare