Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | A murit Mino Raiola, unul dintre cei mai influenţi impresari din lume. Familia a confirmat decesul

BREAKING NEWS | A murit Mino Raiola, unul dintre cei mai influenţi impresari din lume. Familia a confirmat decesul
Comentarii

Mino Raiola, unul dintre cei mai cunoscuţi şi influenţi impresari de fotbalişti, a murit la 54 de ani după o luptă lungă şi grea cu o boală incurabilă.

Familia Raiola a anunţat, într-un comunicat oficial, decesul lui Mino Raiola, impresarul mai multor fotbalişti faimoşi din lume.

BREAKING NEWS | A murit Mino Raiola, unul dintre cei mai influenţi impresari din lume. Familia a confirmat decesul

La două zile după ce a infirmat personal al doilea zvon din ultimele patru luni că ar fi încetat din viaţă, Mino Raiola a decedat. Super agentul italian se afla internat într-un spital din Milano unde urma un tratament pentru o boală incurabilă, starea sa fiind critică.

Familia Raiola a confirmat, într-un comunicat oficial, moarea lui Mino Raiola, care a pierdut lupta cu boala la 54 de ani.

"Cu durere infinită anunţăm trecerea în nefiinţă celui mai grijului agent de fotbalişti care a existat. Mino s-a luptat până în ultima clipă cu aceeaşi forţă cu care negocia şi proteja fobtaliştii. Ca de obicei, Mino ne-a făcut mândri şi niciodată nu ne-am dat seama.

Mino a atins multe vieţi prin munca sa şi a scris un nou capitol al fotbalului modern. Misiunea lui Mino, de a face fotbalul o lume mai bună pentr jucători, va continua cu aceeaşi pasiune. Mulţumim tuturor pentru suportul acordat în aceste momente dificile, cerem respectarea intimităţii familiei şi prietenilor în acest moment greu", se arată într-o scrisoare a familiei Raiola, postată chiar pe contul de Twitter al lui Mino Raiola.

Mino Raiola este considerat unul dintre cei mai importanţi agenţi de fotbalişti din lume. În 2020, Forbes îl plasa pe Raiola pe locul 4 în topul impresarilor din sport, cu o avere de 84,7 milioane de dolari şi contracte în valoare de 847,7 milioane de dolari. Primele trei poziţii erau ocupate de Scott Boras (baseball – contracte de 3,2 miliarde de dolari, avere de 161,1 milioane de dolari), Jonathan Barnett (fotbal – contracte de 1,4 miliarde de dolari, avere de 142,3 milioane de dolari) şi Jorge Mendes (fotbal – contracte de un miliard de dolari, avere de 104 milioane de dolari).

Crescut în Ţările de Jos, unde familia sa a emigrat în anii 1960 din regiunea Campania pentru a deschide o pizzerie, Carmine Raiola nu s-a ocupat niciodată cu pregătirea pizzei, ci a intrat imediat în lumea fotbalului.

După ce a început să lucreze la centrul de juniori al clubului Haarlem, a fost agentul unor jucători olandezi, pentru a deveni unul dintre cei mai puternici şi carismatici impresari din lume. Printre fotbaliştii reprezentaţi de el sunt vedete ca Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland, Gianluigi Donnarumma, Paul Pogba, Marco Verratti şi Matthijs de Ligt. Mino Raiola are, în total, contracte cu 79 de fotbalişti din întreaga lume.

Afla mai multe despre: mino raioladecesimpresarscrisoarefamilie 

viewscnt
Articole similare