You are here:

BREAKING NEWS | Edi Iordănescu a plecat de la echipa naţională a României! FRF a anunţat despărţirea

BREAKING NEWS | Edi Iordănescu a plecat de la echipa naţională a României! FRF a anunţat despărţirea

Echipa națională

Comentarii

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, despărţirea de selecţionerul Edi Iordănescu (46 de ani), care nu-şi va prelungi contractul.

Printr-un comunicat oficial, FRF a clarificat situaţia selecţionerului şi a anunţat plecarea lui de la cârma echipei naţionale a României.

Edi Iordănescu nu mai continuă pe banca naţionalei României

Instalat la începutul lui 2022 pe banca tehnică, Edi Iordănescu n-a avut o viaţă uşoară. Români a fost umilită în Liga Naţiunilor, rezultate care au atras valuri de critici pentru Iordănescu juniori şi jucători, dar echipa naţională s-a reinventat în preliminariile pentru EURO 2024.

Naţionala a câştigat grupa de calificare la EURO 2024 din care a făcut parte, fără înfrângere, apoi, la turneul final, a ieşit de pe primul loc dintr-o grupă cu Belgia, Ucraina şi Slovacia. S-a oprit în optimile EURO 2024, după o înfrângere drastică împotriva Olandei, 0-3.

FRF l-a dorit în continuare pe Edi Iordănescu, însă antrenorul a refuzat ofertele primite pentru prelungirea contractului.

"Edward Iordănescu, al cărui contract expiră la finalul lunii iulie, nu va continua pe banca echipei naţionale a României.

Numit la începutul anului 2022, Edward Iordănescu a preluat conducerea echipei naţionale într-un moment important, aducând o viziune nouă şi o abordare modernă în pregătirea şi managementul echipei. În mandatul său, echipa naţională a înregistrat următoarele rezultate:

Palmaresul lui Edward Iordănescu la Echipa Naţională:

Meciuri disputate: 28
Victorii: 10
Remize: 10
Înfrângeri: 8

După o campanie în Liga Naţiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa naţională a încheiat pe primul loc, neînvinsă şi cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

Performanţele au continuat şi la turneul final al EURO 2024, unde, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câştigat grupa, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina. Mai mult, în primul meci al turneului final, tricolorii au reuşit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

Ca urmare a discuţiilor avute, Federaţia Română de Fotbal înţelege şi respectă decizia lui Edward Iordănescu de a face o pauză. În acelaşi timp, îi mulţumeşte acestuia pentru munca depusă, pentru dedicarea sa în această perioadă plină de provocări şi pentru rezultatele obţinute la Echipa Naţională şi îi urează mult succes în viitoarele sale proiecte, având convingerea că Edward Iordănescu va continua să aibă un impact pozitiv în fotbalul românesc şi în viitor", se arată în comunicatul FRF.

Afla mai multe despre: edi iordanescufrfcomunicatdespartieromaniaechipa nationala 

viewscnt
Articole similare