Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Formatul Ligii Campionilor se schimbă total din 2024! UEFA a anunţat oficial modificările

BREAKING NEWS | Formatul Ligii Campionilor se schimbă total din 2024! UEFA a anunţat oficial modificările
Comentarii

UEFA a anunţat, marţi, schimbarea formatului Ligii Campionilor începând din sezonul 2024/2025, după Comitetul Executiv care a avut loc.

Formatul Ligii Campionilor se schimbă total din 2024! UEFA a anunţat oficial modificările

În cadrul Comitetului Executiv al UEFA, care a avut loc maţi, la Viena, forul continental a aprobat schimbarea formatului Ligii Campionilor începând cu sezonul 2024/2025. Competiţia stelelor va trece la aşa-numitul "sistem elveţian".

Concret, numărul echipelor va creşte de la 32 la 36, iar Liga Campionilor nu va mai avea grupe, aceasta fiind cea mai mare schimbare din format. Toate echipele calificate vor participat într-o ligă, iar fiecare club va juca opt meciuri împotriva a opt oponenţi diferiţi (patru jocuri acasă, patru în deplasare), în locul tradiţionalelor şase meciuri din grupe.

Primele opt echipe clasate în această ligă se vor califica automat în fazele eliminatorii, în timp ce echipele de pe locurile 9-24 vor juca un play-off, în dublă manşă, pentru a ajunge şi ele în fazele eliminatorii.

De asemenea, o schimbare similară de format va avea loc şi în Europa League, dar şi în Conference League, cea mai nouă competiţie înfiinţată de UEFA.

Cele patru locuri în plus adăugate de UEFA datorită schimbării formatului, de la 32 la 36 de echipe, vor fi împărţite după cum urmează:

  • un loc va fi distribuit echipei clasate pe locul trei în campionatul asociat UEFA de pe locul cinci în topul coeficienţilor
  • un loc va fi acordat unei echipe campioane prin extinderea, de la 4 la 5, a numărului echipelor calificate pe "ruta campioanelor" (de această şansă ar putea beneficia şi campioana României)
  • ultimele două locuri vor fi alocate ţărilor ale căror reprezentate au obţinut cele mai bune performanţe în sezonul precedent din competiţiile europene

Afla mai multe despre: liga campioniloruefaschimbareformat 

viewscnt
Articole similare