Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

BREAKING NEWS | Mario Iorgulescu, condamnat definitiv la 13 ani şi 8 luni de închisoare cu executare

Breaking News

Comentarii

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, şeful LPF, a fost condamnat definitiv la 13 ani şi opt luni de închisoare cu executare. Acesta era anchetat după ce se urcase la volan sub influenţa substanţelor ilegale şi provocase un accident care s-a soldat cu un deces.

Curtea de Apel Bucureşti a luat decizia finală astăzi, 18 octombrie, conform căruia Mario Iorgulescu este condamnat definitiv la 13 ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Decizia Curţii e definitivă şi executorie, scriu jurnaliştii de la Libertatea.

În septembrie 2019, Mario Iorgulescu a provocat un accident care s-a soldat cu moarte unui tânăr de 25 de ani, tată a doi copii.

Conducând cu în jur de 240 km/h într-o zonă în care limita legală era de 50 km/h, Iorgulescu a ignorat un semafor roşu şi a ajuns să facă praf un alt participant la trafic. 

Victima lui Mario Iorgulescu nu a supravieţuit, însă fiul şefului LPF a scăpat cu viaţă, deşi starea sa de sănătate actuală nu este chiar cunoscută. Avocaţii săi susţin că are afecţiuni psihice foarte grave.

Fiul şefului LPF se urcase la volan nu doar beat, cu o alcoolemie de de 1,96 g/l alcool pur în sânge la prima analiză şi de 1,76 g/l alcool la cea de-a doua prelevare, ci şi drogat cu cocaină.

Solutia pe scurt: DP 1485/A/În baza art. 29 alin. 5 rap. la art. 29 alin. 1 din Legea nr. 47/1992, respinge, ca inadmisibilă, cererea de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a prevederilor art. 257 alin. 6 Cod procedură penală, formulată de inculpatul Iorgulescu Gino Mario. 

În baza art. 421 pct. 2 lit. a C.p.p. admite apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti inculpatul Iorgulescu Gino Mario împotriva sentinţei penale nr. 132/10.02.2023 pronunţate de Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează în parte sentinţa apelată şi rejudecând în fond: 

Descontopeşte pedeapsa rezultantă de 15 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatului în pedepsele componente, de 14 ani închisoare, 2 ani închisoare, 3 ani închisoare ?i sportul de 1 an ?i 8 luni închisoare, pe care le repune în individualitatea lor. 

În baza art. 188 alin. 1 C.p., condamnă pe inculpatul IORGULESCU GINO MARIO la pedeapsa de 12 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. 

În baza art. 39 alin. 1 lit. b) C.p., contopeşte pedeapsa de 12 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de omor cu pedeapsa de 2 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi cu pedeapsa de 3 ani închisoare aplicată pentru infracţiunea de complicitate la lipsire de libertate în mod ilegal aplicată prin sentinţa penală nr. 944/20.12.2018 pronunţată de Judecătoria Sectorului 3 Bucurştii în dosarul nr. 33036/301/2016, definitivă prin decizia penală nr. 504/09.04.2021 a Cur?ii de Apel Bucureşti– Secţia I penală, şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 12 ani închisoare, la care adaugă un spor de 1 an şi 8 luni închisoare (o treime din totalul celorlalte pedepse), inculpatul IORGULESCU GINO MARIO urmând să execute în final pedeapsa principală rezultantă de 13 ani şi 8 luni închisoare.

În baza art. 45 alin. 3 lit. a) C.p. şi art. 66 alin. 1 lit. a), b), i), n) ?i o) C.p., aplică inculpatului pe lângă pedeapsa principală rezultantă de 13 ani şi 8 luni închisoare şi pedeapsa complementară a interzicerii pe o perioadă de 5 ani după executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii, a următoarelor drepturi: 

- de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat 

- de a conduce vehicule pe drumurile publice

- de a comunica şi de a se apropia, la o distanţă de 100 metri, de persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ – din dosarul nr. 33036/301/2016 al Judecătoriei Sectorului 3 Bucureşti

- de a se apropia de locuinţa sau de alte locuri în care persoana vătămată Vlăsceanu Dragoş-Ionuţ desfăşoară activităţi

Afla mai multe despre: mario iorgulescuînchisoaregino iorgulescu 

viewscnt
Articole similare