Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Moment istoric în fotbalul mondial. Două campionate mari din Europa vor să se unească într-o singură ligă. Votul din partea cluburilor este unanim

BREAKING NEWS | Moment istoric în fotbalul mondial. Două campionate mari din Europa vor să se unească într-o singură ligă. Votul din partea cluburilor este unanim
Comentarii

Belgia şi Olanda vor să îşi unească ligile şă să creeze un campionat mai puternic.

Belgia şi Olanda vor să îşi unească ligile şă să creeze un campionat şi mai puternic, iar cluburile din cele două ţări şi-au dat deja acordul ca acest lucru să aibă loc şi sunt pregătite de unire.

Moment istoric în fotbalul mondial. Două campionate mari din Europa vor să se unească într-o singură ligă

Olanda şi Belgia vor să îşi unească campionatele, Eredivise şi Jupiler Pro League, care se vor transforma în BeNeLeague.

Cele mai importante cluburi de fotbal din prima ligă belgiană susţin alcătuirea unui singur campionat împtrună cu echipe olandeze.

Liga belgiană a declarat marţi că la adunarea sa generală s-a votat în unanimitate în favoarea unui "acord de principiu" pentru ceea ce se vrea a fi "noua ligă", BeNeLeague.

"Această ambiţie se bazează atât pe respectul ambiţiilor sportive ale marilor cluburi, cât şi pe nevoia de stabilitate economică pentru celelalte cluburi profesionale. Cele 25 de cluburi sunt unanime în dorinţa lor de a oferi BeNeLeague o şansă corectă", a spus Liga Pro din Belgia.

Luni de zile s-au discutat formatul şi detaliile între cluburile olandeze şi belgiene, dar încă nu a fost dezvăluită o propunere formală. Proiectul a ridicat îngrijorări în rândul grupurilor de suporteri, care se tem că ar favoriza doar cluburile mari din cele două ligi.

Anul trecut, presa belgiană a raportat că firma de consultanţă Deloitte a calculat că o fuziune ar putea genera până la 400 de milioane de euro pe an în acorduri de marketing şi drepturi de televiziune, ceea ce ar aduce un mare avantaj tutoror părţilor implicate în această unire.

În declaraţia sa, Liga Pro a spus că BeNeLeague ar trebui să garanteze stabilitatea financiară şi a cluburilor profesionale care nu vor participa la noua competiţie prin crearea unei noi ligi naţionale de top.

 

Afla mai multe despre: olandabelgiaajaxeredivise 

viewscnt
Articole similare