Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING NEWS | Patricia Ţig a câştigat dramatic finala cu Bouchard şi a cucerit titlul la Istanbul Open!

BREAKING NEWS | Patricia Ţig a câştigat dramatic finala cu Bouchard şi a cucerit titlul la Istanbul Open!

Tenis

Comentarii

Jucătoarea Patricia Maria Ţig, locul 88 WTA, a câştigat, duminică, turneul de la Istanbul, după o finală de două ore şi jumătate cu sportiva canadiană Eugenie Bouchard, numărul 272 mondial. Pentru româncă este primul trofeu în circuitul WTA.

 Ţig s-a impus cu scorul de 2-6, 6-1, 7-6 (4) în faţa lui Bouchard, fructificând a opta minge de meci, după ce a ratat 7.

 

 

Ţig, decisiv câştigat în faţa lui Bouchard la Istanbul

După ce fiecare dintre jucătoare şi-a adjudecat câte un set, partida dintre Ţig şi Bouchard a ajuns în setul decisiv.

Românca a ratat trei mingi de meci în decisiv, pe propriul serviciu, la scorul de 5-3, iar canadianca a reuşit break-ul în cel mai nepotrivit moment şi a dus apoi meciul la 5-5.  Patricia a servit perfect şi s-a distanţat în ultimul set la 6-5, în urma unui joc aproape perfect pe propriul serviciu. Dar, pe serviciul lui Bouchard, deşi Ţig a mai avut o minge de meci, candianca a reuşit să ducă meciul spre un tie-break tensionat, dar câştigat de Patricia la patru!

A fost a treia finală a carierei pentru sportiva noastră. Ţig o învinsese în semifinale pe sportiva cehă Tereza Martincova, numărul 136 mondial, scor 6-3, 6-3, într-o oră şi 50 de minute.

Din primele informaţii, sportiva noastră va încasa un cec de 25.000 de dolari, dar şi 280 de puncte WTA.

Cine este Patricia Maria Ţig

Numărul 88 WTA, Patricia Maria Ţig s-a născut la Caransebeş în 1994. Jucătoare de mâna dreaptă, Ţig traversează cea mai bună perioadă a carierei, după ce în martie ajunsese chiar pe locul 80 în lume.

A cucerit în cariera sa patru titlul ITF la dublu şi 14 turnee ITF la simplu. Are în palmares un succes într-un turneu de 125 de mii de euro din circuitul WTA, câştigat la Karsruhe în faţa lui Alison Van Uitvanck.

La turneele de mare şlem nu a trecut niciodată de a doua rundă. S-a întâmplat la US Open în acest an. 

Afla mai multe despre: patricia ţig 

viewscnt
Articole similare