You are here:

BREAKING | Primul răspuns dat de Hagi lui Burleanu. Cei doi s-au întâlnit şi au bătut palma în privinţa unui detaliu înaintea unei posibile colaborări

BREAKING | Primul răspuns dat de Hagi lui Burleanu. Cei doi s-au întâlnit şi au bătut palma în privinţa unui detaliu înaintea unei posibile colaborări

Echipa națională

Comentarii

Gheorghe Hagi este prima opţiune a oficialilor FRF pentru postul de selecţioner al naţionalei României, după despărţirea de Edward Iordănescu.

Conform surselor Orange Sport, Gheorghe Hagi s-a întâlnit deja cu Răzvan Burleanu şi a cerut timp de gândire, timp pe care l-a şi primit din partea preşedintelui FRF. "Regele" urmează să-i anunţe pe oficialii federaţiei ce decizie a luat chiar săptămâna viitoare.

O mare problemă care stătea în calea lui Hagi către naţionala României era reprezentată de acţiunile pe care le deţine la Farul Constanţa. "Regele" este acţionar majoritar la clubul de la malul mării şi este nevoit să cedeze acţiunile pentru a prelua prima reprezentativă. Însă această problemă poate fi rezolvată uşor, urmând ca Gheorghe Hagi să lase în acte în locul său, cel mai probabil, un membru al familiei sale.

Dacă va scăpa şi de această grijă, fostul mare fotbalist va căuta să asigure şi banca tehnică a Farului. Momentan, "Regele" n-are niciun antrenor în minte capabil să îl înlocuiască la conducerea clubului constănţean.

În mod cert, Hagi doreşte stabilitatea financiară şi cea administrativă pentru Farul Constanţa înainte de a le da un răspuns oamenilor din echipa lui Răzvan Burleanu. Dincolo de aceste aspecte, "Regele" este tentat de preluarea naţionalei României şi caută cele mai bune soluţii pentru a putea veni la conducerea primei reprezentative.

Gheorghe Hagi, prima opţiune pentru postul de selecţioner

Gheorghe Hagi a fost desemnat, miercuri, prima opţiune pentru postul de selecţioner al echipei naţionale a României de către Comisia Tehnică de la FRF.

Federaţia Română de Fotbal a anunţat, luni, pe site-ul oficial, încheierea colaborării cu selecţionerul Edward Iordănescu, după ce prelungirea contractului scadent la finalul acestei luni nu a mai fost posibilă, cele două părţi nereuşind să ajungă la o înţelegere.

În mandatul lui Edward Iordănescu, echipa naţională a înregistrat, în 28 de partide, 10 victorii, 10 rezultate de egalitate şi 8 înfrângeri.

După o campanie în Liga Naţiunilor, în 2022, care a reprezentat o etapă de pregătire a preliminariilor pentru EURO 2024, FRF a decis continuarea colaborării cu Iordănescu, iar în campania de calificare pentru turneul final din Germania echipa naţională a încheiat pe primul loc, neînvinsă, şi cu doar 5 goluri primite în cele 10 partide.

La turneul final al EURO 2024, sub conducerea lui Edward Iordănescu, România a câştigat grupa, depăşind Belgia, Slovacia şi Ucraina. În primul meci al turneului final, tricolorii au reuşit cea mai categorică victorie din istoria participărilor la turneele finale, mondiale şi europene, învingând Ucraina cu scorul de 3-0.

Afla mai multe despre: burleanu 

viewscnt
Articole similare