Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Schimbări majore la Barcelona: Lewa ar putea pleaca! Xavi vrea trei jucători

BREAKING | Schimbări majore la Barcelona: Lewa ar putea pleaca! Xavi vrea trei jucători

FC Barcelona

Comentarii

Barcelona continuă să se afle într-o situaţie financiară delicată, aşa că se fac planuri peste planuri, chiar dacă nu este deschisă perioada de transferuri.

Publicaţia spaniolă ”sport.es”  anunţă că antrenorul catalanilor, Xavi Hernandez, şi-a stabilit lista e priorităţi pentru următoarea perioadă de ”mercato”.

Xavi vrea trei jucători

Zilele se scurg cu repeziciune, iar conducătorii celor de la Barcelona lucrează intens pentru a pune la punct un plan cât care să îi readucă în prim-planul fotbalului european.

Jurnaliştii spanioli afirmă că directorul sportiv al Barcelonei, Deco, vorbeşte zilnic cu Xavi şi oamenii din staff-ul său, pentru a lua cele mai bune decizii în privinţa viitoarelor transferuri.

După numirea lui Deco, toţi analiştii şi antrenorii au fost în strânsă legătură, pentru ca toată lumea să fie de acord în momentul deciziei de transfer.

Barcelona nu va dispune de un buget uriaş, aşa cum obişnuia în urmă cu ceva ani, însă Xavi are trei posturi pe care vrea să le acopere sub orice formă: un fundaş stânga, un fundaş dreapta şi un mijlocaş la închidere, de tipul lui Sergio Busquets.

Chiar dacă va rămâne sau nu Joao Cancelo în continuare la Barca, Xavi vrea jucători în benzi, deoarece se simte vulnerabil. Balde este foarte tânăr în stânga, iar Araujo joacă bine în dreapta, dar poate fi mult mai util în centrul defensivei, acolo unde se simte cel mai bine.

  • Barca îl are ca pivot pe Oriol Romeu, un jucător format la Barcelona, însă a fost adus în regim de urgenţă, pentru o sumă modică - 3.400.000 de euro, de la Girona, are o vârstă - 32 de ani - şi nu mai reprezintă o garanţie pentru viitor.

Şefii Barcelonei şi-ar dori, dacă se poate, aducerea unui mijlocaş al cărui contract va expira în vara lui 2024, pentru a-l putea aduce pe mai puţin bani. Se fac calcule financiare, iar bugetul Barcelonei rămâne unul strâmtorat.

În plus, ar putea apărea la Barcelona şi un mijlocaş lateral stânga, deoarece Xavi i-a înştiinţat pe conducători că nu mai doreşte să se bazeze pe Ansu Fati în continuare - fotbalist împrumutat la Brighton până în vară - aşa că un înlocuitor încă din această perioadă nu ar fi un lucru rău.

Robert Lewandowski ar putea pleaca de la Barca

La capitolul plecări, Barcelona s-ar putea despărţi de golgheterul său din ultimii ani, Robert Lewandowski.

Se pare că polonezul este dorit cu insistenţă de mai multe formaţii din MLS, gata să spargă banca pentru a da o nouă lovitură de imagine pentru franciza de pe Ocean.

După transferurile din Arabia Saudită, MLS simte că este cazul să contraatace, iar Lewandowski ar putea face pasul chiar din această iarnă.

În trecut, Robert Lewandowski a declarat că ar fi încântat să evolueze în MLS. Colegul său din naţionala Poloniei, Karol Swiderski, de la Charlotte, a dezvăluit că a avut o discuţie cu atacantul Barcelonei, iar acesta i-a transmis că nu are nicio problemă să joace în MLS.

Afla mai multe despre: lewandowskixavibarcelona 

viewscnt
Articole similare