Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Silvio Berlusconi a murit! Fostul patron al lui AC Milan avea 86 de ani

BREAKING | Silvio Berlusconi a murit! Fostul patron al lui AC Milan avea 86 de ani

Breaking News

Comentarii

Silvio Berlusconi, fostul mare patron al lui AC Milan, a murit la vârsta de 86 ani într-un spital din Milano.

BREAKING | Silvio Berlusconi a murit! Fostul patron al lui AC Milan avea 86 de ani

Zi neagră în fotbalul italian şi mondial. Fostul mare patron al clubului AC Milan, Silvio Berlusconi, a decedat! Avea vârsta de 86 de ani.

Vestea decesului său a venit luni dimineaţă, la spitalul San Raffaele din Milano, unde era internat din cauza problemelor majore de sănătate provocate de o leucemie

Fostul mare om de afaceri fusese internat ultima oară vineri pentru a fi supus ”testelor programate” legate de leucemia mielomonocitară cronică (LMC) de care suferea de mai mult timp, anunţă Gazzetta dello Sport.

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat considerabil în ultimii ani, cu o operaţie pe cord deschis în 2016 şi numeroase internări în spital de când a contractat COVID-19 în urmă cu trei ani, iar în ianuarie 2022 a avut o infecţie a tractului urinar.

Berlusconi, un personaj legendar în istoria lui AC Milan şi a fotbalui italian

Silvio Berlusconi a controlat AC Milan timp de 30 de ani, fiind preşedinte şi patron în perioadele 1986-2017.

În tot acest timp, ”diavolii” milanezi au câştigat 29 de trofee, printre care: de şapte ori titlul de campioană în Serie A, de cinci ori Champions League şi de trei ori Mondialul Cluburilor (sau Cupa Intercontinentală).

El a cedat clubul, la 3 aprile 2017, omului de afaceri chinez Yonghong Li şi, după ceva mai mult de un an, în septembrie 2018, a cumpărat echipa Monza, care evolua atunci în Serie C.

În sezonul recent încheiat, din postura de nou-promovată, Monza a încheiat pe locul 11 în Serie A, cu 52 de puncte, în timp ce marea sa iubire, AC Milan, a prins locul 4 şi a atins semifinalale Champions League,

De asemenea, Silvio Berlusconi a fost şi important om politic, fiind premier al Italiei în trei perioade, 1994-1995, 2001-2006 şi 2008-2011, dar şi fondator al partidului Forza Italia.

Nu în ultimul rând, Berlusconi a fost şi fondator al unui imperiu de televiziune, Mediaset, care a modelat societatea timp de peste două decenii.

Aşadar, odată cu dispariţia sa din viaţă, Silvio Berlusconi, unul dintre cele mai influente, excentrice şi controversate personaj din sportul din il calcio, a lăsat o amprentă uriaşă asupra Italiei şi nu numai.

Afla mai multe despre: serie aac milansilvio berlusconi 

viewscnt
Articole similare