Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Transferul carierei! Fostul jucător de la Rapid şi Dinamo a semnat şi îl aşteaptă pe Lionel Messi

BREAKING | Transferul carierei! Fostul jucător de la Rapid şi Dinamo a semnat şi îl aşteaptă pe Lionel Messi

Fotbal

Comentarii

A jucat la Dinamo Bucureşti şi la Rapid Bucureşti, iar acum se luptă pentru podium în prima ligă din Argentina.

Este vorba despre fundaşul central uruguayan Facundo Mallo (28 de ani), cel care a evoluat un an şi jumătate în România, însă nu a reuşit să ”rupă gura târgului”. 

Facundo Mallo a semnat definitiv cu Rosario

Facundo Mallo evoluează la Rosario Central, formaţie de primă ligă argentiniană, care se află pe locul opt, la patru puncte de podium.

Fundaşul a fost împrumutat pentru un sezon, de la Defensor, din Uruguay, iar contractul ar fi urmat să se încheie la 1 ianuarie 2024.

Cu toate acestea, Mallo a devenit om de bază, iar Rosario Central a decis să-i activeze clauza de transfer definitiv, de 370.000 de euro, pentru 50% din drepturile federative, iar de la 1 ianuarie 2024 va deveni definitiv jucător al formaţiei argentiniene.

  • A semnat un contract valabil trei sezoane şi jumătate.
  • 850.000 de euro este cota de piaţă a lui Facundo Mallo, conform transfermarkt.de.

Cine este Facundo Mallo?

Facundo Mallo şi-a început cariera în ţara natală, la Liverpool FC din Uruguay. În 2017, fundaşul s-a transferat la CA Torque, iar în primăvara lui 2019 ajungea la Dinamo, în Superligă.

După doar trei meciuri pentru ”câini”, fotbalistul a fost pus pe liber. La scurt timp, Mallo a semnat cu rivala Rapid Bucureşti, formaţie care în acel moment evolua în Liga 2.

A fost om de bază pentru giuleşteni - 27 de meciuri, 3 goluri, a pus umărul la promovarea echipei, apoi a plecat din România.

Mallo s-a întors în Uruguay, în toamna lui 2020, la Defensor, iar la trei ani şi jumătate distanţă va deveni proprietatea celor de la Rosario Central.

Di Maria şi Messi, aşteptaţi la Rosario

În vară, al Rosario Central va ajunge şi campionul mondial Angel Di Maria (35 de ani). De asemenea, tot la Rosario este aşteptat şi Lionel Messi (36 de ani), clubul unde a făcut primii săi paşi în fotbal, dar pentru care nu a apucat să debuteze la seniori.

Rămâne de văzut dacă Lionel Messi îşi va continua cariera la Inter Miami din vară sau va alege să se întoarcă în Argentina, aşa cum se aşteaptă toţi conaţionalii săi.

Afla mai multe despre: lionel messifacundo mallo 

viewscnt
Articole similare