Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

BREAKING | Un internaţional român se antrenează cu Barcelona B, sub coordonarea lui Rafa Marquez

BREAKING | Un internaţional român se antrenează cu Barcelona B, sub coordonarea lui Rafa Marquezgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Să îmbraci tricoul Barcelonei este visul oricărui copil care se apucă de fotbal. Unii muncesc mult pentru a ajunge acolo, alţii se mulţumesc doar să bifeze cariere virtuale la FIFA şi Football Manager.

Iată că există şi fotbalişti români capabili să joace la una dintre cele mai cunoscute şi apreciate academii de fotbal din lume.

Este vorba despre puştiul Leonard Saca, internaţional român U16, care a primit şansa de a pregăti alături de echipa secundă a celor de la Barcelona, angrenată în liga a treia spaniolă, sub comanda legendarului mexican Rafael Marquez.

Leo Saca se antrenează cu Barcelona B

 

De-a lungul timpului, doar trei jucători români au reuşit să joace pentru Barcelona la nivel de seniori. 

Este vorba de Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Nicolae Simatoc. Primii doi, la mijlocul anilor 90. Cel din urmă, ”Baciul”, a fost chiar căpitan al formaţiei catalane.

În schimb, Nicolae Simatoc, fost internaţional român şi el, a jucat la Barcelona în perioada 1950 - 1952, când a bifat 34 de meciuri şi a marcat 2 goluri.

  • Simatoc a jucat într-un ”El Clasico” istoric, în care Barcelona a învins-o pe Real Madrid cu 7-2.

Acum, la 25 de ani de la plecarea lui Gheorghe Popescu de la Barcelona, la Galatasaray, vine rândul lui Leo Saca să reprezinte tricolorul în tricoul ”Blaugrana”, fie momentan şi la nivelul echipei secunde.

Cine este Leonard Saca?

Leonard Saca este un puşti de 16 ani născut în Republica Moldova, la Ialoveni, dar care a ales să reprezinte România la nivel internaţional.

Evoluează pe postul de fundaş central, dar o poate face foarte bine şi ca fundaş stânga sau mijlocaş la închidere.

Şi-a început cariera la Zimbru Chişinău, însă la scurt timp a luat drumul Spaniei, unde a evoluat pentru juniorii celor de la Cerdanyola şi CF Damm.

În 2019, Leo Saca a fost observat de către scouterii celor de la Espanyol şi transferat în regim de urgenţă. 

După un singur sezon la Espanyol, Saca a reuşit să se transfere la Barcelona, chiar dacă mai era dorit de Atletico Madrid şi Sevilla, iar în ultimii trei ani progresul său a fost unul fantastic.

A evoluat pentru grupele U14, U15, U16 şi U18 ale catalanilor, iar din această vară se antrenează cu Barcelona B, fiind foarte apreciat de către Rafael Marquez.

Afla mai multe despre: barcelonaleo sacamarquez 

viewscnt
Articole similare