Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brittney Griner a fost audiată miercuri. Ea a spus că nu a avut intenţia de a aduce canabis medicinal în Rusia

Brittney Griner a fost audiată miercuri. Ea a spus că nu a avut intenţia de a aduce canabis medicinal în Rusia

Baschet

Comentarii

Judecată de la începutul lunii iulie la Khimki, lângă Moscova, baschetbalista Brittney Griner a fost audiată miercuri,. Ea a spus că a adus din greşeală canabis medicinal în Rusia şi că nu a intenţionat niciodată să facă trafic cu droguri.

"Nu aveam ideea şi nici nu aveam de gând să introduc substanţe interzise în Rusia”, a declarat jucătoarea în instanţă, potrivit unui jurnalist AFP la faţa locului.

Dubla campioană olimpică (2016, 2021) a fost arestată în februarie pe aeroportul din Moscova, după ce s-a alăturat echipei sale de la Ekaterinburg

Miercuri, jucătoarea a explicat instanţei că a consumat legal canabis medicinal în Statele Unite, pe bază de reţetă şi în zilele libere, pentru a calma durerile fizice multiple legate de practica intensivă de baschet. Ea a asigurat că nu a luat intenţionat cu ea înainte de a pleca în Rusia.

"Încă nu înţeleg cum a ajuns în geanta mea. Nu aveam nicio intenţie să încalc legea rusă [...] Dacă trebuie să speculez cum a ajuns în geanta mea, voi spune că a fost pentru că mă grăbeam să-mi fac bagajele”, a spus ea.

Îmbrăcată într-un tricou cu mâneci lungi în culorile celor de la Phoenix Mercury, echipa ei din WNBA, Griner a mai susţinut că nu a respectat recomandările autorităţilor americane de a nu călători în Rusia în acel moment, pentru că nu şi-a dorit să nu. "dezamăgească” echipa sa din Rusia.

Baschetbalista a denunţat şi condiţiile arestării ei când urma să zboare de la Moscova la Ekaterinburg pentru play-off. "Nu mi s-a citit drepturile”, a subliniat ea, adăugând că traducătoarea pusă la dispoziţie s-a mulţumit să-i spună "semnează asta, semnează asta", fără să-i explice conţinutul documentelor ce i-au fost date.

Afla mai multe despre: brittney griner 

viewscnt
Articole similare