Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Brittney Griner scrie o carte despre cele zece luni de captivitate în Rusia

Brittney Griner scrie o carte despre cele zece luni de captivitate în Rusia

Alte sporturi

Comentarii

Baschetbalista Brittney Griner scrie o carte despre cele zece luni de captivitate în Rusia, care s-au încheiat în decembrie datorită unui schimb de prizonieri între Moscova şi Washington. Cartea, care încă nu are un titlu, ar urma să apară pe piaţă în 2024, a precizat editura Alfred A. Knopf, potrivit AFP.

Griner descrie în carte experienţa sa “austeră şi suprarealistă” şi “aspectele terifiante ale vieţii cotidiene” într-o colonie penitenciară rusă, a menţionat editura.

Sportiva a explicat, într-un mesaj postat pe Instagram, că prin cartea sa vrea să atragă atenţia şi asupra cazurilor altor americani care au ajuns pe nedrept să fie încaarceraţi în alte ţări.

“Am ajuns la Moscova pentru a mă alătura din nou echipei de baschet UMMC Ekaterinburg şi am fost imediat reţinută la aeroport. Acea zi a fost începutul unei perioade de neînţeles din viaţa mea, pe care abia acum sunt gata să o împărtăşesc.

Motivul principal pentru care m-am întors în Rusia la muncă în acea zi a fost pentru că am vrut să-mi fac soţia, familia şi colegii de echipă mândri. După 10 luni de detenţie incredibil de dificile, sunt recunoscătoare că am fost salvată şi că sunt acasă. Cititorii îmi vor auzi povestea şi vor înţelege de ce sunt atât de recunoscătoare pentru susţinerea venită din partea oamenilor din întreaga lume.

Scriind această carte, sper de asemenea să atrag atenţia în ceea ce îi priveşte pe alţi americani încarceraţi pe nedrept în străinătate, cum ar fi Paul Whelan, Evan Gershkovich, Emad Shargi, Airan Berry, Shahab Dalili, Luke Denman, Eyvin Hernandez, Majd Kamalmaz, Jerrel Kenemore, Kai Li, Siamak. Namazi, Austin Tice, Mark Swidan şi Morad Tahbaz”, a notat Griner.

Pivotul echipei Phoenix Mercury a devenit un pion în războiul Rusiei din Ucraina şi s-a întors în SUA la 9 decembrie 2022, după un schimb de prizonieri cu celebrul traficant rus de arme Viktor Bout, care era încarcerat în SUA.

Detenţia lui Griner, după ce oficialii ruşi au găsit în bagajul ei cartuşe de ţigări vape conţinând ulei de canabis, a devenit o cauză internaţională într-o perioadă delicată a relaţiilor dintre Washington şi Moscova. Oficialii americani au considerat că a fost o detenţie ilegală. Griner se afla în Rusia pentru a juca baschet în intersezonul WNBA şi a fost arestată, cu câteva zile înainte de invazia rusă din Ucraina, pentru contrabandă cu droguri, pe aeroportul Şeremetievo din Moscova. Griner a fost condamnată la nouă ani de închisoare la începutul lunii august şi a fost mutată la jumătatea lunii noiembrie într-o colonie penitenciară din Republica Mordovia, unde a rămas până la eliberare.

Afla mai multe despre: brittney griner 

viewscnt
Articole similare