Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Bugetul incredibil pe care îl are Sheriff Tiraspol, echipa fără ţară care răpune giganţii Europei

Bugetul incredibil pe care îl are Sheriff Tiraspol, echipa fără ţară care răpune giganţii Europei
Comentarii

Sheriff Tiraspol a reuşit una dintre cele mai mari surprize din istoria Ligii Campionilor. La prima prezenţă în grupe, campioana Moldovei a reuşit să se impună pe terenul lui Real Madrid, scor 2-1.

Sheriff Tiraspol a reuşit surpriza surprizelor marţi seara, pe Santiago Bernabeu. Campioana Moldovei, aflată la prima prezenţă în grupe, a reuşit să o învingă pe Real Madrid, cea mai titrată echipă din istoria Ligii Campionilor. După ce Yakhshiboev deschisese scorul în prima repriză, Benzema a egalat de la punctul cu var. Thill a dat lovitura în minutul 90 pentru moldoveni, cu un gol de poveste.

Sheriff Tiraspol, echipa fără ţară care răpune giganţii Europei!

Campioana Moldovei a intrat în tururile preliminare ale Ligii Campionilor în aceeaşi rundă ca CFR Cluj. Dacă ardelenii au fost eliminaţi cu uşurinţă din Champions League şi apoi din Europa League, Sheriff a reuşit să ajungă în grupe, unde a câştigat primele două jocuri disputate, cu Şahtior şi cu Real Madrid.

Astfel, campioana Moldovei a devenit faimoasă peste noapte, iar mai multe detalii halucinante despre club au ieşit la suprafaţă. Cu un buget anual de doar cinci milioane de euro, Sheriff Tiraspol a reuşit să facă o performanţă nemaivăzută în estul Europei de ani buni.

Bugetul incredibil de care dispune campioana Moldovei

Echipa lui Yuriy Vernydub evită să cheltuie bani pe jucători, preferând să aducă fotbalişti liber de contract. Lotul echipei din Tiraspol este cotat la 12,38 de milioane de euro, sub multe echipe din Liga 1. CFR Cluj (32,15 milioane de euro), FCSB (31,23), Universitatea Craiova (20,56) şi Farul Constanţa (12,4) au echipe mai valoroase, însă sunt la ani lumină de grupele Champions League.

În afară de CFR, care a fost o prezenţă constantă în cupele europene, deşi nu în Liga Campionilor, restul echipelor româneşti au şanse infime de a prinde competiţiile continentale an de an. Aşa cum s-a demonstrat anul acesta, cu fiecare echipă a noastră din Conference League, FCSB, Craiova şi Sepsi, ieşind încă din al doilea tur preliminar, România şi Liga 1 mai au mult de muncă.

Performanţa reuşită de Sheriff trebuie să fie un semnal de alarmă pentru conducătorii de pe prima scenă a fotbalului românesc. Cu bugetul anual de cinci milioane de euro, mai puţin decât a încasat Craiova pentru Cicâldău în această vară şi puţin peste ce a luat FCSB pentru Moruţan, formaţia din Transnistria a reuşit să se impună pe Bernabeu, în timp ce Laci, Spartak Trnava şi Shakthar Karagandy au încheiat aventurile europene ale echipelor româneşti, nici măcar în Liga Campionilor, ci în Conference League.

Afla mai multe despre: sheriff tiraspolreal madridreal sheriff 

viewscnt
Articole similare