Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Călăul României are cifre impresionante la numai 20 de ani. Vârful de 80 de milioane de euro a cules toate laudele presei din Norvegia: "Atacant de talie mondială!"

Călăul României are cifre impresionante la numai 20 de ani. Vârful de 80 de milioane de euro a cules toate laudele presei din Norvegia: "Atacant de talie mondială!"galerie foto

Echipa națională

Comentarii

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, scor 4-0 (2-0), pe stadionul Ullevaal din Oslo, de selecţionata Norvegiei, într-un meci din prima grupă a Ligii B din cadrul Ligii Naţiunilor.

Erling Braut Haaland a marcat primul său hattrick la echipa reprezentativă contra României. Atacantul cotat la 80 de milioane de euro se află pe lista marilor cluburi din fotbalul european, printre care Real Madrid sau Manchester United. Vârful de 20 de ani a atins borna 6 goluri marcate in primele sale 6 selecţii la naţionala Norvegiei.

Provine dintr-o familie de sportivi

Eligibil şi pentru o convocare la echipa naţională a Angliei, Erling Braut Haaland a ales să joace pentru Norvegia. Fiul fostului internaţional Alf - Inge Haaland, fost jucător la Nottingham Forest, Leeds United sau Manchester City, Haaland s-a declarat un fan al formaţiei pe care azi o antrenează Marcelo Bielsa: "Da, visul meu este să cuceresc titlul în Premier League cu Leeds United" a recunoscut el.

Haaland, unul dintre cei mai promiţători tineri fotbalişti din fotbalul mare a mărturisit că idolii săi sunt Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Ole Gunnar Solskjaer şi Michu.

El şi-a făcut debutul în echipa naţională a Norvegiei pe 5 septembrie 2019 într-un meci contra reprezentativei statului Malta. Primul gol l-a marcat un an mai târziu contra Austriei, iar contra României a reuşit primul hattrick la echipa naţională.

Haaland a crescut la Bryne în Norvegia, acolo unde maraca de 18 ori în 14 meciuri pentru echipa secundă în 2016. Transferul la Molde i-a adus un bagaj important de realizări. Puştiul a punctat de 20 de ori în 50 de meciuri şi a fost cumpărat de Red Bull Salzburg, club pentru care a jucat doar două sezoane. A punctat de 29 de ori în 27 de meciuri, iar Borussia Dortmund s-a mişcat rapid şi l-a achiziţionat. În primele sale 23 de meciuri pentru BvB a marcat de 21 de ori.

  • Tatăl său, Alf Inge Haaland a fost fotbalist în Premier League şi la echipa naţională
  • Mama sa este o cunoscută atletă din Norvegia
  • Verii săi joacă fotbal: unul dintre ei la Lillestrom, celălalt la juniorii lui Molde

Erling Haaland are 90 de goluri marcate în 134 de meciuri, la numai 20 de ani. Imediat după meciul cu România, presa din ţara sa i-a dedicat prima pagină: "Un atacant pe care te poţi baza mereu" sau "Un vârf de clasă mondială, care îţi poate câştiga oricând un meci" sunt doar două dintre titlurile din presa de la Oslo.

 

  • 100 de mii de euro a costat-o pe Molde transferul lui Braut Haaland
  • 8 milioane de euro a plătit RB Salzburg pentru Haaland; l-a vândut apoi pentru 20 de milioane la Borussia
  • 80 de milioane de euro este cota sa de piaţă în acest moment
  • 51 de goluri în ultimele 48 de meciuri are Haaland la nivel de cluburi şi echipă naţională

Afla mai multe despre: erling haaland 

viewscnt
Articole similare