Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Calificări Euro 2024 | Franţa şi Portugalia s-au calificat pentru turneul final

Calificări Euro 2024 | Franţa şi Portugalia s-au calificat pentru turneul final

EURO

Comentarii

Echipa naţională a Franţei a învins vineri seara, în deplasare, scor 2-1, naţionala Ţărilor de Jos şi s-a calificat pentru turneul final al Euro 2024. La turneul final va merge şi Portugalia, victorioasă vineri seara în faţa Slovaciei, scor 3-2.

Franţa a condus la Amsterdam, pe Johann Cruyff Arena, cu 2-0, după o dublă realizată de Kylian Mbappe. Atacantul francez a ajuns la şase goluri marcate împotriva Ţărilor de Jos în partidele inter-ţări. Olandezii au revenit prin golul debutantului Hartman, dar nu au avut puterea să egaleze şi Franţa s-a impus cu 2-1, calificându-se la turneul final al Euro 2024 de pe primul loc al grupei B, cu 18 puncte din şase meciuri disputate. Pentru locul al doilea se luptă Grecia, care a ajuns la 12 puncte cu victoria din Irlanda, dar are un meci mai mult disputat faţă de Ţările de Jos, care au adunat 9 puncte şi se află pe poziţia a treia.

Grecia mai are de jucat două partide, dintre care una este împotriva Ţărilor de Jos, pe teren propriu. În afara meciului cu grecii, Ţările de Jos mai înfruntă Irlanda, acasă, şi Gibraltar – în deplasare.

Portugalia a jucat acasă, la Porto, cu Slovacia, şi a condus cu 2-0 şi 3-1 după golurile marcate de Goncalo Ramos şi Cristiano Ronaldo – cu o dublă care l-a dus la 125 de goluri înscrise în tricoul naţionalei. Slovacia a reuşit să-i înscrie Portugaliei primele goluri primite de naţionala lui Roberto Martinez în aceste calificări, dar lusitanii au 21 de puncte din şapte partide în grupa J şi s-au calificat la turneul final. Slovacia este pe locul secund, cu 13 puncte, şi luptă  pentru calificare cu  Luxemburg, locul al treilea, cu 11 puncte.

În grupa F, Belgia a învins, în deplasare, la Viena, una din contracandidatele la şefia grupei, Austria, cu 3-2. Lukebakio – cu o dublă - şi Lukaku au marcat pentru belgieni. Austriecii au avut o revenire în ultimele douăzeci de minute, când şi oaspeţii au rămas în zece, după eliminarea lui Onana (min. 78). Belgia a ţinut însă de avantaj şi s-a impus, rămânând pe primul loc al grupei, cu 16 puncte. Urmează în ierarhie Austria (13 puncte) şi Suedia, cu 6 puncte, dar cu un meci mai puţin disputat.

Rezultate înregistrate vineri seara în calificările pentru Euro 2024:

Grupa B: Ţările de Jos – Franţa 1-2 (Hartman 83 / Mbappe 7, 53);

Grupa B: Irlanda – Grecia 0-2 (Giakoumakis 20, Masouras 45+4);

Grupa F: Estonia – Azerbaidjan 0-2 (Bayramov 9, Sheydaev 45+4 penalti);

Grupa F: Austria – Belgia 2-3 (Laimer 73, Sabitzer 84 penalti / Lukebakio 12, 55, Lukaku 58);

Grupa J: Islanda – Luxemburg 1-1 (Oskarsson 23 / Rodrigues 47);

Grupa J: Portugalia – Slovacia 3-2 (Goncalo Ramos 18, Cristiano Ronaldo 29 penalti, 72 / Hancko 69, Lobotka 80);

Grupa J: Liechtenstein – Bosnia 0-2 (Rahmanovic 13, Stevanovic 41).

Afla mai multe despre: eurofranţaportugalia 

viewscnt
Articole similare