Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Calvarul prin care a trecut Laszlo Dioszegi: ”Am luat o boală cumplită şi am fost operat de şase ori”

Calvarul prin care a trecut Laszlo Dioszegi: ”Am luat o boală cumplită şi am fost operat de şase ori”

Sepsi Sf. Gheorghe

Comentarii

Laszlo Dioszegi povesteşte despre cariera sa de fotbalistul şi momentele grele prin care a trecut.

"Am avut vreo şase operaţii". "Boala necruţătoare" de care a suferit Laszlo Dioszegi

Înainte de Sepsi, Laszlo Dioszegi a fost fotbalist. Omul de afaceri îşi aduce cu drag aminte de vremurile când era fundaş central sau atacant la echipa de tineret a celor de la IMASA. Dioszegi a avut probleme de sănătate: hepatita şi problemele grave de la genunchi l-au obligat să renunţe la cariera de jucător!

Apoi, Dioszegi a suferit nu mai puţin de şase operaţii.

Patronul din Sf. Gheorghe nu a putut sta departe de fotbal şi a pus în picioare proiectul Sepsi în anul 2011.

"Am jucat în ligile inferioare, a patra şi a cincea. Nu pot să spun că am avut o carieră extraordinară în fotbal, dar, când aveam 14 ani şi jucam la echipa de tineret a lui IMASA, am luat o boală necruţătoare şi mi-a zis doctorul că doi ani nu mai am voie să joc fotbal. Am avut o hepatită B sau C, de nivel foarte înalt, iar doctorul aşa mi-a spus. A fost între 14 şi 16 ani, iar dacă ratezi aceşti doi ani, nu mai poţi să recuperezi.

Am mai jucat un an când am înfiinţat o echipă în liga a cincea, când aveam aproape 30 de ani, după care am promovat în liga a patra cu Carpaţi Covasna, dar aveam foarte multe probleme de sănătate. Am avut vreo şase operaţii la genunchi şi pentru hernia de disc şi a trebuit să abandonez în totalitate fotbalul.

Am fost fundaş central, dar şi atacant. Mie îmi plăcea să fie un decar, un Boloni doi. Nu aveam talentul lui, dar îmi plăcea să dau mingi lungi şi aveam un şut destul de bun, pot să spun năprasnic. De la mijlocul terenului puteam să dau mingea la poartă fără să cadă.

Acum am ieşit şi eu cu băieţii vreo 10 minute şi deja puterea piciorului e la un nivel foarte slab. Acum 20-25 de ani mergea 50 de metri mingea şi intra în poartă. Acum s-au schimbat lucrurile, dar asta e viaţa", a spus Laszlo Dioszegi, potrivit Sport.ro.

  • Sepsi OSK a reuşit să câştige patru trofee importante - două Cupe ale României (2022, 2023) şi două Supercupe (2022, 2023)

Afla mai multe despre: laszlo dioszegisepsicariera fotbalist 

viewscnt
Articole similare