You are here:

Camelia Potec a intrat, după trei ani, din nou în bazin! Cum arată la 20 de ani de când a devenit campioană olimpică

Camelia Potec a intrat, după trei ani, din nou în bazin! Cum arată la 20 de ani de când a devenit campioană olimpică
galerie foto

Sporturi

Comentarii

Managerul general al FRNPM a sărbătorit într-un mod cu totul special Ziua Naţională a Înotului.

Din 2021, data de 19 iulie este, în mod oficial, Ziua Naţională a Înotului. Promotoarea acestei legi promulgate de preşedintele Iohannis este managerul general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec.

Campioană olimpică la Atena, în 2004, Potec a reintrat în bazin în cinstea Zilei Naţionale a Înotului! Nu mai înotase de trei ani! Ea a făcut câteva bazine la bazinul „Lia Manoliu”.

„Nu înot des, pot să spun că astăzi e o zi specială. Astăzi o să fac o excepţie pentru că în ultimii 3 ani nu am mai pus piciorul în apă şi nu am mai înotat. Aşa că azi o să fac o excepţie tocmai pentru că e Ziua Naţională a Înotului”, a spus Camelia Potec, managerul general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, pentru Sportsnet.ro

Principala promotoare a declarării zilei de 19 iulie drept Ziua Naţională a Înotului, Camelia Potec recunoaşte că s-a muncit peste un an pentru împlinirea acestui vis.

„A fost un proces lung pe care l-am străbătut cu foarte multă greutate, cu foarte multe obstacole, dar am avut alături oameni care au înţeles conceptul. A durat acest proiect mai mult de un an. Cu toate procedurile pe care le-am respectat, dar într-un final a fost votat în camera decizională, în Camera Deputaţilor. Cred că înotul este sportul care ar trebui să fie practicat la nivel în primul rând de plăcere, dar cel mai important lucru e că ar trebui să avem o generaţie tânără care să ştie să înoate”, a adăugat Camelia Potec.

Camelia Potec mai are un vis: acela ca într-un viitor foarte apropiat, înotul să fie gratuit măcar pentru elevii clasei zero, respectiv clasei întâi.

„Sperăm să reuşim ca la un moment dat, peste câţiva ani, pe lângă această sărbătoare a înotului în România, să putem să oferim alături de instituţiile de profil ca înotul să fie gratuit cel puţin la clasele zero sau clasa I”, mai spune ea Camelia Potec. 

După cum recunoaşte, povestea de dragoste cu înotul a început pentru ea din primii ani de viaţă.

”Efectiv, a început de la vârsta de 5 ani, dar m-am simţit atrasă de apă cu mult timp înainte. Cred că eram îndrăgostită de înot de când m-am născut, dar nu am ştiut să arăt lucrul acesta", a adăugat managerul general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

Managerul general al FRNPM spune că ştie cum ar fi arătat viaţa ei dacă nu practica sportul pe care-l iubeşte atât de mult.

”Poate mi-aş fi imaginat viaţa fără înot de performanţă, dar cu siguranţă fără înot nu. Sunt în continuare atrasă de apă. Îmi place foarte mult senzaţia pe care o ai atunci când înoţi”, recunoaşte Camelia Potec.

Mesaj special pentru toţi iubitorii nataţiei

Campioana olimpică de acum 20 de ani speră ca tot mai multă lume să înceapă să serbeze în România Ziua Naţională a Înotului şi să intre în apă, indiferent că o face la bazin sau în lacuri sau râuri.

„Începând din 2021 avem această lege promulgată de preşedintele României şi o putem sărbători cu toţii şi la nivel de autorităţi locale, judeţene şi la nivelul fiecărei familii în parte, ieşind la un lac, la un râu, putem sărbători”, mai spune Camelia Potec. 

În final, Camelia Potec a dorit să le facă o urare tuturor iubitorilor şi practicanţilor de înot.

„Aş dori în primul rând să le urez tuturor celor care urmăresc înotul, care practică înotul, care iubesc apa, care iubesc acest sport, un sincer şi călduros <<La Mulţi Ani>>!”, a adăugat Camelia Potec, managerul general al Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: camelia poteccamelia potec natatie 

viewscnt
Articole similare