Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Campion! Sebastien Haller a jucat pentru Dortmund, la şase luni după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular

Campion! Sebastien Haller a jucat pentru Dortmund, la şase luni după ce a fost diagnosticat cu cancer testicular

Borussia Dortmund

Comentarii

Atacantul ivorian Sebastien Haller a disputat primele sale minute în tricoul Borussiei Dortmund, după două operaţii şi patru sesiuni de chimioterapie pentru un cancer testicular, care l-au ţinut departe de fotbal timp de şase luni.

Haller a marcat 34 de goluri pentru olandezii de la Ajax Amsterdam, în sezonul trecut, înainte de a fi achiziţionat de Borussia Dortmund cu 31 de milioane de euro.

Atacantul a fost diagnosticat cu cancer testicular în timpul cantonamentului din presezon al grupării din Bundesliga, în luna iulie.

În vârstă de 28 de ani, Haller a revenit la antrenamente la începutul acestei luni, iar marţi şi-a făcut debutul neoficial, intrând pe teren în repriza secundă (min. 73) a meciului amical cu Fortuna Dusseldorf, disputat la Marbella (Spania), pe care Borussia Dortmund l-a câştigat cu scorul de 5-1.

"A fost un moment extraordinar. A juca este un sentiment mult mai puternic decât a te antrena şi a alerga prin pădure. Este o senzaţie care îmi lipsea", a declarat Haller pentru site-ul oficial al clubului.

Atacantul ivorian a continuat să se antreneze de unul singur pe toată durata tratamentului său împotriva cancerului, însă a revenit la antrenamentul colectiv abia sâmbătă.

Haller speră să poată debuta oficial la Borussia Dortmund cu ocazia reluării campionatului german, când echipa sa o va înfrunta pe Augsburg, pe 22 ianuarie.

Borussia Dortmund ocupă în prezent locul al şaselea în Bundesliga, la nouă puncte distanţă de liderul Bayern Munchen. Echipa lui Sebastien Haller este calificată, de asemenea, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, urmând să o înfrunte, pe teren propriu, pe Chelsea Londra, pe 15 februarie, în meciul tur.

Afla mai multe despre: haller 

viewscnt
Articole similare