Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Când începe noul sezon al Ligii 1! Burleanu: "Mi-a plăcut play-off-ul, ce să schimbăm?". Cu o săptămână mai devreme are loc Supercupa României

Când începe noul sezon al Ligii 1! Burleanu: "Mi-a plăcut play-off-ul, ce să schimbăm?". Cu o săptămână mai devreme are loc Supercupa României

Superliga

Comentarii

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a stabilit, miercuri, ca ediţia 2022/2023 a Ligii 1 Casa Pariurilor să înceapă la data de 16 iulie, informează FRF.

Sezonul 2022/2023 al Ligii 1 va începe la 16 iulie

Cu o săptămână mai devreme, la 9 iulie, va avea loc Supercupa României, meciul dintre câştigătoarea campionatului şi cea a Cupei României, pe un stadion care va fi stabilit ulterior. De altfel, Supercupa va beneficia de arbitrajul video: „Despre greşelile de arbitraj din finalul de campionat, toate instrucţiunile primite de arbitri la nivel internaţional şi naţional merg în aceeaşi direcţie - de a da credit atacului. Din sezonul următor de Liga 1, toate meciurile vor beneficia de VAR. VAR vom avea şi la Supercupa României din 14 iulie. Acum ne aflăm în ultima fază de certificare a sistemului VAR”, a declarat şeful FRF. 

Liga 2 Casa Pariurilor va începe la 6 august, iar cel de-al treilea eşalon, la 27 august.

De asemenea, în nou-înfiinţata Ligă de Tineret se vor disputa primele meciuri la 20 august.

Răzvan Burleanu a luat cuvântul după deciziile anunţate de FRF: „Doresc să felicit clubul CFR, staff-ul tehnic şi jucătorii pentru titlul obţinut. Le doresc mult succes în Europa, fotbalul românesc are nevoie de performanţe în plan european, trebuie să devenim mai competitivi.

Mi-a plăcut play-off-ul, ce să schimbăm? Un sistem competiţional nu poate fi modificat în funcţie de un moment anume. Un sistem are nevoie de continuitate”, a declarat preşedintele FRF. 

Tot miercuri, Comitetul Executiv a aprobat noul format al Cupei României, unul bazat pe grupe în faza în care intră echipele din primul eşalon, şi nu pe jocuri eliminatorii.

Afla mai multe despre: liga 1 2022/2023liga 1razvan burleanu 

viewscnt
Articole similare