adplus-dvertising
You are here:

Când se schimbă sistemul competiţional? Burleanu anunţă întâlniri decisive pentru noul format al Ligii 1. Modificarea dorită de FRF

Când se schimbă sistemul competiţional? Burleanu anunţă întâlniri decisive pentru noul format al Ligii 1. Modificarea dorită de FRF

Liga 1

Comentarii

Comitetul Executiv ţinut astăzi de FRF nu a avut pe ordinea de zi şi problema modificării sistemului competiţional al Ligii 1, însă această problemă rămâne prioritară şi va fi discutată cu prima ocazie, spune Răzvan Burleanu.

Până atunci, şeful FRF a stabilit mai multe întâlniri cu preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, în care vor fi discutate aceste detalii.

Burleanu a vorbit recent în mai multe rânduri despre schimbarea sistemului competiţional din Liga 1, printre propunerile sale fiind creşterea numărului de echipe de la 14 la 16, dar şi posibilitatea ca echipa clasată pe primul loc în play-out să joace un meci de baraj cu ultimul loc calificabil în Europa din play-off.

În play-off ar urma să joace tot 6 echipe, ca şi până acum, în timp ce în play-out ar intra ultimele 10 clasate de la finalul sezonului regulat. Totuşi, echipele din play-off ar juca tur-retur, în timp ce în play-out meciurile s-ar juca într-o singură manşă.

"Pentru acest sezon cu siguranţă vom râmăne în acest sistem, fiindca deja a început această ediţie. Nu s-a discutat astăzi formatul competiţional, acest lucru se va discuta în prima şedinţă de comisie de fotbal profesionist, dar în următoarele zile voi avea câteva intâlniri cu domnul preşedinte al LPF, Gino Iorgulescu", a declarat Răzvan Burleanu într-o conferinţă de presă.

viewscnt
Articole similare