Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Când va avea loc implementarea VAR în Liga 1? Condiţiile obligatorii pentru modernizarea arbitrajului românesc

Când va avea loc implementarea VAR în Liga 1? Condiţiile obligatorii pentru modernizarea arbitrajului românesc

Superliga

Comentarii

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a abordat un subiect sensibil pentru întreaga suflare fotbalistică din România: implementarea VAR în Liga 1. Modernizarea arbitrajului românesc ar putea conduce la rezolvarea nemulţumirilor, de la finalul majorităţii meciurilor, cu privire la prestaţia centralilor.

Ştefan a declarat la finalul Adunării Generale a LPF că Liga îşi doreşte să introducă VAR, dar a prezentat şi condiţiile obligatorii pentru realizarea acestui lucru insoţite de un termen realist, conform spuselor sale:

”Categoric ne dorim să avem VAR, am văzut ce a zis domnul Burleanu, depinde de finanţarea Ligii, categoric că discutăm cu partenerii noştri soluţii de finanţare, ei au zis că ar fi pregăţiţi să-l implementăm din play-off-ul, play out-ul viitor. Am văzut ce a zis şi domnul Burleanu, respectiv că e nevoie de 8 luni pentru pregătirea arbitrilor, un termen realist dacă le punem cap la cap, ar fi celălalt sezon. În 2020-2021 nu vom avea VAR, abia din 2021-2022.”.

Ştefan a mai declarat că anularea sezonului nu este oportună pentru nimeni şi şi-a exprimat credinţa că se vor găsi soluţii pentru finalizarea Ligii 1 pe teren.

”Dacă nu  vor mai fi cazuri COVID, vor fi programări la 1 sau 2 zile, în funcţie de locaţia unde se dispută meciul. Dacă se dispută acasă, va fi programat la o zi, în deplasare la două zile. Dacă există un astfel de risc, ar însemna că ajungem la anularea sezonului şi nu e oportună pentru nimeni. Se vor găsi soluţii de a finaliza competiţia pe teren şi sunt convins că mâine sunt şanse reale să vedem Astra şi Craiova.

Dacă ne uităm la ultimele sezoane, am văzut că această varianta cu play-off şi play out a creat o  anumită competitivitate la toate nivelurile, suntem de acord cu ce s-a discutat în ultima vreme  din partea Federaţiei şi am fost tot timpul de acord ca echipa câştigătoare a play-out-ului să joace un baraj cu ultimul loc de cupă europeană pentru a se stabili ultima participantă în Europa”, a mai spus oficialul LPF.

Afla mai multe despre: varliga 1lpfarbitraj 

viewscnt
Articole similare