Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Care ar fi, de fapt, problema naţionalei lui Mirel Rădoi! Viorel Moldovan: "Nu apărarea, uită-te cu cine joci acolo. Mulţi nu ştiu să facă asta"

Care ar fi, de fapt, problema naţionalei lui Mirel Rădoi! Viorel Moldovan: "Nu apărarea, uită-te cu cine joci acolo. Mulţi nu ştiu să facă asta"

Echipa națională

Comentarii

Fostul jucător şi secund al naţionalei României, Viorel Moldovan, a analizat cele două naţionale ale României, care într-un moment important.

Viorel Moldovan, înainte de România - Germania, la EURO U21

"Cred că totuşi am ridicat prea mult ştacheta, putem spune şi forţaţi de ceea ce s-a întâmplat acum doi ani de zile, când România a ajuns în semifinale la EURO U21, dar eu cred că am ajuns după o conjunctură favorabilă. Totul s-a aliniat aşa cum trebuie. Să nu punem prea multă presiune şi după aceea să îi distrugem pe aceşti tineri, dacă nu vom reuşi calificarea în afara grupelor", a susţinut Viorel Moldovan pentru Look Sport.  

România - Germania, de la 19:00, la EURO U21, pe Telekomsport.ro.

Viorel Moldovan, despre problemele din naţionala României

Fostul atacant al naţionalei României consideră că problemele din jocul tricolorilor nu provin din apărare, ci din linia de mijloc. Acolo, Mirel Rădoi ar folosit jucători doar cu profil ofensiv, care nu fac la fel de bine şi faza defensivă. 

"Suntem pe un drum bun, să zic aşa e o generaţie interesantă, cu un selecţioner care încearcă să schimbe puţin filosofia întâlnită până acum la echipa naţională, îşi asumă anumite riscuri. Jucăm super ofensiv în momentul de faţă şi împotriva Macedoniei, şi împotriva Germaniei. Ţi-ai făcut situaţii, ţi-ai făcut ocazii, dar şi adversarul până la urmă... Eu nu am mai văzut de mult la echipa naţională, în două jocuri, ca adversarul să îţi creeze atâtea ocazii, enorm de multe ocazii. Cred că dacă eram eu selecţioner, îmi încărcau aştia bateriile, Germania... La fel cum am păţit-o cu U21. La cât de norocos sunt, numai şansa şanselor a făcut să nu ne dea vreo şase, şapte goluri Germania.

(n.r. - Care sunt problemele naţionaleio?) Nu apărarea, uită-te cu cine joci la mijlocul terenului, ce profil au mijlocaşii. Mijlocul e motorul echipei. Dacă nu ai mijloc echilibrat, stabil, de la mijloc în sus toţi jucătorii sunt cu profil ofensiv. Mulţi dintre ei nu ştiu să se apere, jucătorii de bandă... E complicat. Când nu ai mijloc, toate atacurile vin direct peste apărarea ta. Poţi să ai fundaşii fundaşilor", a mai spus fostul antrenor al Petrolului. 

Afla mai multe despre: viorel moldovanromania germaniaromania germania u21mirel radoiprobleme echipa nationala 

viewscnt
Articole similare