Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Care e cea mai grea probă de la Bacalaureat pentru românul calificat la Jocurile Olimpice. Vlad Stancu: "Am făcut destul de multe meditaţii"

Care e cea mai grea probă de la Bacalaureat pentru românul calificat la Jocurile Olimpice. Vlad Stancu: "Am făcut destul de multe meditaţii"

Jocurile olimpice

Comentarii

Intrat în febra sesiunii speciale a examenului care va începe mâine, Vlad Stancu a primit câteva sfaturi de la David Popovici.

BAC-ul bate JO!  „Am mai multe emoţii pentru Bacalaureat decât pentru Jocurile Olimpice!”

Pentru Vlad Stancu, anul 2024 a fost, până acum, unul infernal: în afara antrenamentelor sau participărilor la concursuri, el a trebuit să se pregătească şi pentru examenul de Bacalaureat.

Marţi, are „prima finală” din această competiţie importantă pentru viitorul fiecărui elev: limba şi literatura română.

Înscris la sesiunea specială a Bacalaureatului, alături de mulţi alţi absolvenţi de liceu campioni ai sportului, Vlad recunoaşte că aşteaptă cu nerăbdare să se încheie această etapă.

„Clar am mai multe emoţii pentru Bacalaureat decât pentru Jocurile Olimpice. Este o provocare, eu zic că mă voi descurca. Vom vedea ce va fi”, a declarat Vlad Stancu, înotător calificat la Jocurile Olimpice, pentru Sportsnet. 

Din cauza acestui examen, sportivul nostru a avut un program infernal de-a lungul întregului an. El şi-a împărţit tot timpul între antrenamente şi meditaţii.

„A fost puţin greu, într-adevăr, dar trebuie, pentru că altfel nu am cum. Am făcut destul de multe meditaţii, pentru că am fost foarte preocupat în anii de liceu cu înotul. Dar trebuie să trecem şi peste asta” – Vlad Stancu, înotător calificat la Jocurile Olimpice.

Cea mai grea probă de la Bacalaureat i se pare istoria. Ar putea-o asemăna chiar cu o cursă de 1.500 m.

„Ca nivel de pregătire, istoria se aseamănă cel maim ult cu proba de 1.500 metri, pentru că sunt foarte multe informaţii” – Vlad Stancu, înotător calificat la Jocurile Olimpice.

David Popovici: „Relaxează-te, Vlad! E normal să fii stresat”

Trecut prin această experienţă anul trecut, dublul campion mondial şi european David Popovici i-a dat un sfat prietenului său.

„Dacă ar fi să-i dau un sfat lui Vlad legat de Bacalaureat, acela este să se relaxeze. E normal să fii puţin stresat, dar o să fie OK, o să-l ia. Doar asta contează, adică asta îmi spuneam şi eu mie. Am reuşit să-l iau şi eu cu o notă decentă. Dacă îmi propuneam să iau o super-notă şi îmi dedicam extraordinar de mult timp, probabil că aş fi luat, dar contează şi înotul. Am reuşit să le balansez şi nu e imposibil. E OK, e un examen” – David Popovici, dublu campion mondial şi european la înot.

După ce va scăpa de stresul examenelor, Vlad va reveni cu forţe proaspete în bazin pentru a pregăti participarea la Jocurile Olimpice, acolo unde e calificat în două probe: 800 m liber şi 1.500 m liber.

„Ştiu că acolo va fi o concurenţă imensă. Ca presiune, e o presiune, nu atât de mare pe cât mă aşteptam din partea antrenorilor sau a oamenilor. Mai mult eu pun presiune pe mine, dar e normal. E cel mai important concurs din calendarul competiţional” – Vlad Stancu, înotător calificat la Jocurile Olimpice.

Pe măsură ce competiţia se va apropia, el va începe să-şi studieze şi adversarii.

„Mai ales la probele mele, care sunt lungi, contează cum adversarii îşi fac cursele, aşa că o să îi studiez. Aşa ştiu la ce să mă aştept, pentru că în timpul cursei e cam greu să schimbe ceva” – Vlad Stancu, înotător calificat la Jocurile Olimpice.

Afla mai multe despre: vlad stancuvlad stancu jocurile olimpice 

viewscnt
Articole similare