adplus-dvertising
Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Care este situaţia lui Boris Becker. Ce face fostul mare tenismen în închisoare

Care este situaţia lui Boris Becker. Ce face fostul mare tenismen în închisoare

Tenis

Comentarii

Fostul tenismen german Boris Becker, triplu campion la Wimbledon, se află deja de şase luni într-o închisoare britanică, pentru încălcarea dispoziţiilor legate de falimentul său.

Avocatul Christian-Oliver Moser a precizat că nu s-a decis încă dacă Becker va fi expulzat în Germania după ce îşi va ispăşi pedeapsa după gratii.

Tribunalul Regal din Southwark l-a condamnat pe fostul lider mondial, în data de 29 aprilie, la doi ani şi jumătate de închisoare, pentru faptul că a ascuns bunuri şi împrumuturi în valoare de 2,5 milioane de lire sterline (3,14 milioane dolari) pentru a evita să îşi plătească datoriile, după ce a fost declarat falimentar în 2017.

Becker, 54 de ani, este încarcerat la închisoarea Huntercombe, un penitenciar pentru cetăţeni străini care are un nivel de securitate mai scăzut decât Wandsworth, unde a petrecut prima săptămână.

''Clientul nostru, Boris Becker, se simte bine, având în vedere circumstanţele, şi îşi petrece constructiv fiecare zi de viaţă în închisoare'', a declarat avocatul german Moser.

Avocatul a precizat că Becker poate avea convorbiri telefonice şi poate comunica oricând cu restul lumii, dar nu a dorit să dea alte detalii, dacă fostul jucător de tenis face sport sau alte activităţi, citând motive legate de intimitatea lui Becker.

Încă nu este clar dacă Becker poate părăsi închisoarea anul viitor, având în vedere că sentinţa sa spune că dacă ispăşeşte jumătate din condamnare restul de 15 luni îl poate petrece în libertate condiţionată, şi nu este clar nici dacă poate rămâne în Marea Britanie.

Boris Becker trăieşte la Londra de zece ani, dar nu are cetăţenie britanică. El a lucrat pe un post de consultant la BBC pentru turneul de la Wimbledon în trecut. Ministerul britanic de Interne a menţionat doar că orice cetăţean străin care a fost condamnat la închisoare în Marea Britanie poate fi expulzat.

viewscnt
Articole similare