Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Casa Albă respinge drept ”falsă” procedura juridică rusă împotriva lui Brittney Griner şi cere eliberarea ”imediată” a baschetbalistei americane

Casa Albă respinge drept ”falsă” procedura juridică rusă împotriva lui Brittney Griner şi cere eliberarea ”imediată” a baschetbalistei americane

Baschet

Comentarii

Statele Unite resping drept ”falsă” procedura judiciară rusă împotriva baschetbalistei americane Brittney Griner, încarcerată în Rusia, unde este condamnată la nouă ani de închisoare cu privire la trafic de droguri, după respingerea marţi a unui apel al sportivei, declară consilierul în probleme de securitate naţională al Casei Albe Jake Sullivan, relatează AFP.

”Preşedintele (american Joe) Biden a fost foarte clar cu privire la faptul că Brittney (Griner) trebuie să fie eliberată imediat”, a declarat Jake Sullivan.

Consilierul în probleme de securitate al Casei Albe şi-a exprimat regretul faţă de faptul că baschetbalista este în continuare ”încarcerată în mod greşit, în circumstanţe inacceptabile, după ce a fost supusă unei noi proceduri judicare false astăzi (marţi)”.

Brittney Griner, care a fost condamnată la nouă ani de închisoare în Rusia cu privire la trafic de canabis, a cerut marţi justiţiei ruse să-i reducă această pedeapsă la închisoare ”traumatizantă”, în cursul unui proces în apel, la un tribunal în apropiere de Moscova.

”Sper cu adevărat ca tribunalul să ajusteze acest verdict, pentru că a fost foarte, foarte stresant şi foarte traumatizant pentru starea mea mentalăn şi psihologică”, a declarat americanca.

Ea a participat la şedinţă prin videoconferinţă, potrivit unui jurnalist AFP.

Afla mai multe despre: brittney griner 

viewscnt
Articole similare