adplus-dvertising
You are here:

Cât timp mai are la dispoziţie CSA Steaua ca să facă demersurile necesare pentru a primi dreptul de promovare în Liga 1. Avertismentul de la LPF

Cât timp mai are la dispoziţie CSA Steaua ca să facă demersurile necesare pentru a primi dreptul de promovare în Liga 1. Avertismentul de la LPF

Steaua

Comentarii

CSA Steaua s-a clasat pe locul patru în play-off-ul Ligii 2 din sezonul 2021/2022, dar nu a primit dreptul de a disputa barajul de promovare în Liga 1.

Cât timp mai are la dispoziţie CSA Steaua ca să facă demersurile necesare pentru a primi dreptul de promovare în Liga 1. Avertismentul de la LPF

Conform poziţie din clasament, Steaua ar fi trebuit să joace barajul pentru promovare cu ocupanta locului 7 în play-out-ul Ligii 1, Chindia Târgovişte, însă acest lucru nu a avut loc! ”Militarii” n-au avut drept de promovare, din cauza formei de organizare – club de drept public.

CSA Steaua are două posibilităţi pentru următoarul sezon: să ceară modificarea Legii Sportului sau să transforme clubul într-o structură de drept privat. Doar că timpul este limitat!

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, a anunţat că CSA Steaua nu mai are mult timp la dispoziţie pentru a schimba statutul clubului.

“Eu am o teorie… Identitatea unui club ţine foarte mult de legătura cu suporterii. Dacă suporterii recunosc că acel club X este clubul X, atunci nu mai contează, are aplicabilitate. Polarizarea suporterilor a făcut rău cluburilor. E foarte important cum se poziţionează suporterii. Nu ştiu dosarul, dar eu cred că această situaţie se poate rezolva prin negocierile dintre cele două părţi.

Mie nu mi se pare la fel de dificil să fie o colaborare între FCSB şi CSA. Trebuie să se găsească o soluţie. Nu mai au prea mult timp până să schimbe structura, mai sunt câteva săptămâni… E un brand important (n.r. - CSA Steaua).

Au fost discuţii că Liga nu îşi doreşte să aibă CSA în Liga 1. Nu e adevărat! Poziţia Ligii este cea exprimată de hotărârea judecătorească. În ceea ce priveşte palmaresul, noi avem aceeaşi opinie ca UEFA. Brandul CSA este în Liga 2”, a spus Justin Ştefan pentru ProSport.

Noul sezon din Liga 2 începe pe 6 august 2022, a anunţat FRF.

Echipele care au primit licenţa:

1. Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi

2. Asociaţia Clubul Sportiv Fotbal Club Braşov – Steagul Renaşte

3. Asociaţia Clubul Sportiv Viitorul Pandurii Târgu Jiu

4. Asociaţia Fotbal Club Unirea Constanţa

5. Asociaţia Futball Klub Csikszereda Miercurea Ciuc

6. Club Sportiv Comunal 1599 Şelimbăr

7. Clubul Sportiv al Armatei – Steaua

8. Fotbal Club Metaloglobus Bucureşti SA

9. Fotbal Club Unirea Dej

10. Societatea Comercială Fotbal Club Ripensia Timişoara SA

11. Societatea Sportivă Universitară Politehnica Timişoara

Următoarele cluburi au obţinut Licenţa de Liga 1 şi, implicit, Certificatul pentru participarea în Liga 2, 2022-2023:

1. Asociaţia Fotbal Club Unirea 04 Slobozia

2. Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău

3. Clubul Sportiv Concordia Chiajna

4. SC Dinamo 1948 SA

viewscnt
Articole similare